Societat

tribunals

El gendre dels Tous va matar en legítima defensa?

És la pregunta clau que un jurat haurà de dirimir en el judici que arrenca avui

S'enfronta a una pena d'onze anys de presó

Nou ciutadans i ciutadanes seran escollits avui perquè constitueixin el tribunal popular de l'Audiència de Barcelona, que té la missió de jutjar Lluís Corominas Padullés, gendre i cap de seguretat de la família Tous, acusat d'un delicte d'homicidi.

La fiscalia sol·licita que Corominas (que va estar un mes i escaig empresonat) sigui condemnat a onze anys de presó per matar un suposat lladre que rondava la casa dels seus sogres. La clau de la seva condemna o absolució serà que el jurat aprovi, o no, que va actuar en legítima defensa.

El succés va ocórrer la tarda del 9 de desembre de 2006, quan Corominas va ser alertat que hi havia lladres al xalet dels seus sogres, a Sant Fruitós de Bages. Feia tres dies que les càmeres de seguretat havien enregistrat uns intrusos al jardí dels creadors de l'osset més internacional. En aquelles dates, Catalunya vivia una onada d'assalts. Corominas hi va anar i va veure un vehicle a uns 50 metres.L'acusat va disparar dos trets i va matar el pilot, Sinani Gazmend. Al copilot, Dulji Kosum (que va fugir després de mesos a la presó), li va apuntar l'arma fins que van arribar els Mossos.

Corominas al·lega que va matar en legítima defensa, ja que creia que anaven a fer-li mal. El pilot estava ajupit quan li va disparar. La bala li va entrar pel crani i li va sortir pel front. La fiscalia, però, considera que el va matar com a “escarment”. Tanmateix, li aplica els atenuants d'obcecació i reparació del dany, ja que ha pagat 150.000 euros d'indemnització, a banda de l'agreujant d'abús de superioritat perquè els lladres no anaven armats.

LA XIFRA

2
trets
va disparar Corominas als dos lladres, que eren en un cotxe. Una bala va penetrar el clatell d'un d'ells.

Un exmagistrat, de defensor

A més de ser un judici mediàtic perquè l'acusat està relacionat amb el món del paper cuixé, la vista –que durarà dues setmanes– podria esdevenir una classe magistral. I és que hi intervindran primeres espases en dret penal.

El gendre dels Tous –que declararà dimarts– és defensat per l'exmagistrat Carlos Bueren, mentre que l'acusació exercida per la família de la víctima serà realitzada per l'advocat Josep Riba del reconegut bufet Morales. I Teresa Duerto, fiscal coordinadora dels jurats, exercirà el ministeri públic. L'oratòria és clau per convèncer un jurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Finalitzada la nova via verda al marge de la riera de Calonge

calonge i sant antoni
canvi climàtic

L’abril es converteix en l’onzè mes consecutiu amb temperatures extremes

barcelona

Nou pas endavant per a la millora de la carretera de la Ràpita a Poblenou del Delta

Amposta
RIPOLL

El Casal La Metxa denuncia que l’Ajuntament prohibeix la Festa Major Alternativa

RIPOLL
societat

Absolen l’alcalde per haver-se encarat a uns ocupes amb una destral

caldes de malavella
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà