Societat

Cop d'efecte dels Tous

Per impactar el jurat, l'advocat de Lluís Corominas presenta un nou vídeo, quatre anys després que el gendre dels joiers matés un suposat lladre

La comprovació de l'autenticitat d'aquesta prova obliga a ajornar el judici

Lluís Corominas, amb els nervis tensant-li l'esquena, no va declarar ahir davant el jurat, com era previst. El seu advocat, l'exmagistrat Carlos Bueren, va fer un cop d'efecte amb la presentació d'una nova prova, quatre anys i mig després que el gendre dels joiers Tous fos empresonat per haver mort un suposat lladre que rondava la casa dels seus sogres, a Sant Fruitós de Bages.

Es tracta de dos vídeos inèdits. En el primer, la defensa indica que s'hi veuen les imatges recollides per la càmera que hi ha a la garita de seguretat situada a l'interior de la finca dels Tous, on es constaten l'estat nerviós del vigilant en detectar la presència de lladres al jardí i les seves trucades als Mossos i a Corominas, al qual –segons s'assegura– demana que agafi l'arma. Aquella tarda del 9 de desembre del 2006, Corominas agafa la pistola, de la qual té llicència, i es dirigeix a casa dels sogres, que és buida de familiars. Tampoc accedeix al seu interior per socórrer el vigilant. Després es topa amb un cotxe, amb dos intrusos a dintre, contra els quals dispara dos trets, i en mata un. El segon vídeo és un muntatge on es veuen alhora distintes escenes d'aquella nit per evidenciar la tensió de la situació. Hi apareixen els lladres –al jardí–, el vigilant, Corominas a l'exterior...

La fiscal i l'advocat de l'acusació particular de la víctima, Josep Riba, que també van demanar noves proves, van sol·licitar poder examinar els nous vídeos per intentar validar-ne l'autenticitat. Per això, la magistrada que presideix el jurat es va veure obligada a ajornar la sessió i la declaració de Corominas fins avui.

Preservar la prova

L'advocat de Corominas, fora de la sala, va justificar que han guardat els vídeos tant de temps per “no devaluar la prova i perquè el jurat sigui el primer en veure-la i per primer cop”. La defensa sap, però, que la magistrada té la darrera paraula. I si al final es visiona, no s'ha de menystenir la independència del jurat.

En la primera sessió del judici, les parts van ensenyar les seves cartes. La fiscal i l'advocat de l'acusació particular van coincidir a afirmar que Corominas –que s'enfronta a 11 anys de presó– “va disparar dues persones desarmades”, a més d'aclarir que “no es jutja les bandes de lladres”. La defensa va insistir que l'acusat estava aterrit.

Les claus

La víctima que cerca atenuants

M.P

Els operadors judicials asseguren que un magistrat no acostuma a ser un bon advocat perquè el seu fort és el coneixement de les lleis i no pas l'oratòria, clau en un judici amb jurat. Ahir, l'exmagistrat de l'Audiència Nacional, i que també va ser jutge instructor a Barcelona, Carlos Bueren, va trencar el tòpic en aconseguir una atenció sepulcral d'una sala plena en l'exposició del seu escrit de defensa del gendre dels Tous. La seva intervenció va ser contundent, tot i que sobraven els vint minuts finals.

Bueren va deixar clara la seva estratègia: presentar-se com a víctima i cercar el màxim d'atenuants per a Coromines. Va carregar contra els mossos per trigar a arribar a casa dels Tous; també va posar a la picota el vigilant dels joiers, presentat com l'incitador perquè Corominas agafés l'arma. L'exmagistrat, fins i tot, va qüestionar la feina de la fiscalia i del titular del jutjat de Manresa que va investigar el cas. I, com que no hi ha dubte que Coromines va
matar una persona, el seu lletrat va anunciar ahir que demanarà un nou atenuant, que s'afegeix als quatre ja sol·licitats per obtenir un eximent total o una rebaixa substancial de la pena. El nou: dilacions indegudes pel temps “innecessari” del cas a ser jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ