Societat

TRIBUNALS

Les acusacions creuen que el vídeo dels Tous els afavorirà

La magistrada accepta com a nova prova la conversa del vigilant amb el gendre dels joiers, en què, s'assegura, es dedueix la intenció de Corominas

L'acusat d'homicidi, al final, declara avui

El tribunal popular del cas Tous va comprovar ahir què feixuc i rudimentari està el sistema judicial al nostre país. El segon dia del judici contra el gendre dels joiers –que s'enfronta a catorze anys de presó per haver matat un suposat lladre, a Sant Fruitós de Bages el 2006–, es va perdre en tecnicismes i logística. Mentre la fiscal analitzava el nou vídeo presentat per sorpresa pel lletrat defensor perquè abans-d'ahir no l'havia pogut obrir, el tribunal buscava aparells adequats (una pantalla desplegable) perquè es puguin exhibir tots els CD inclosos en la causa. I per segon dia consecutiu, l'acusat, Lluís Corominas, no va poder declarar. Avui ho farà.

Ahir, la fiscalia i l'acusació particular, exercida per la vídua del mort, van sorprendre els presents quan van admetre el nou vídeo de la defensa, en què se sent el vigilant de la garita dels Tous parlant amb l'acusat i amb els mossos. Les dues acusacions, a més de recriminar a la defensa que han “ocultat” proves a la policia, al jutjat i a les acusacions, van sol·licitar que el jurat escolti totes les converses, i no només les dels moments dels fets, com pretenia la defensa. I és que, en les converses posteriors als dos trets realitzats per Corominas, de les afirmacions del vigilant es dedueix el que pensava fer el gendre dels Tous, segons fonts properes al cas. És a dir, que l'acusat no hauria actuat en legítima defensa o pres del pànic sinó amb la intenció de fer mal o coneixent les grans probabilitats de fer-ho, com mantenen les acusacions. Serà clau escoltar aquest vídeo.

El muntatge, refusat

Davant la posició de les acusacions, la magistrada va acceptar el vídeo del vigilant com a prova i el jurat escoltarà què va dir abans i després dels trets. Pel que fa al segon vídeo aportat per la defensa –que és un muntatge d'imatges del jardí amb lladres, de Coromines al carrer amb la pistola a la mà i de la garita–, la magistrada va refusar-lo perquè les acusacions van considerar que és un document manipulat.

Per rematar la tediosa sessió, l'advocat Carlos Bueren va demanar que no s'admetés a tràmit un CD de les imatges d'aquella nit perquè no estaven completes. Després d'una segona pausa, la magistrada va denegar-li la petició perquè les imatges estan incloses a la causa des d'un bon principi i es tracta d'un simple error d'enregistrament.

Quan vaig dir que la fiscalia faltava a la veritat, volia dir que es va equivocar, no que va mentir
Carlos Bueren
advocat de l'acusat
Els Mossos van reclamar-ho tot de les càmeres. El vídeo és una ocultació però no ens hi oposem
Teresa Duerto
fiscal
El vídeo podria haver evitat la presó de Corominas. És important que l'escolti el jurat, i sencer
Josep Riba
advocat de l'acusació particular


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

El CAP de les Borges Blanques farà radiografies, una llarga reivindicació veïnal

barcelona
societat

Acord per apujar els sous als metges d’urgències de l’Hospital de Mataró

Argentona
societat

El Claustre de la UB aprova la moció de suport a Palestina

barcelona
infraestructures

Liciten les obres del vial per accedir al polígon de Gandesa des de la C-43

GANDESA
habitatge

El Govern recorre contra l’Estat per ignorar l’índex català de preus del lloguer

barcelona
MEDI AMBIENT

Els impulsors de la consulta sobre el polígon recorren a la Generalitat

La Bisbal del Penedès
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ