Societat

tribunals

“Em vaig veure mort i vaig disparar”

Corominas afirma davant el jurat que va sortir al carrer amb una pistola per defensar els seus sogres, que admet no eren a casa

Insisteix que va prémer el gallet per defensar-se

Tres setmanes abans de l'homicidi, va fer pràctiques de tir

Va ser conscient dels fets o el penediment ha estat posterior? És la transcendent pregunta que va fer un membre jurat, a través de la magistrada, a Lluís Corominas ahir, després de prop de cinc hores de declaració. “Estic molt penedit”, va afirmar el gendre dels joiers Tous.

En el tercer dia del judici, Corominas va acceptar respondre el mil·limètric interrogatori de la fiscal, Teresa Duerto, però es va negar a contestar les preguntes de l'acusació particular, exercida per la vídua del suposat lladre, a qui va matar d'un tret perquè “representava gent que volia fer mal” a la seva família”.

L'acusat va explicar que com que la seva dona es dedica al negoci familiar, ell era qui portava el dia a dia de la casa i les seves tres filles. Va detallar que des del 1995 té llicència d'armes de caça major i escopeta esportiva, i que practica el tir olímpic. El juny del 2006 va obtenir la llicència de tipus B, que permet als particulars dur arma curta per motiu de la seva professió. És a dir, sis mesos abans de matar el suposat lladre. Va obtenir el permís adduint que era el cap de seguretat de la família Tous, a banda de fer un curs de director de seguretat. Ahir Corominas va negar que estigués contractat per la família Tous per fer aquesta feina. I va afegir que unes tres setmanes abans de disparar al suposat lladre, va fer pràctiques de tir esportiu.

A petició de l'acusació particular, es va llegir la declaració que Corominas va fer al jutjat, amb una versió força diferent de la que va donar ahir. En ser requerit per la fiscal sobre aquests canvis, va manifestar: “Vaig estar tres dies detingut, sense poder rentar-me, ni menjar. Era un pare de família i se'm va girar tot”.

En concret, al jutjat va dir que va actuar com a cap de seguretat de la família Tous i ahir com a simple “gendre”. Al jutjat va afirmar que el 9 de desembre del 2006 creia que els seus sogres eren a casa i, a més, amb alguna persona pública, i ahir va admetre que els va trucar, i que van dir-li que no eren a casa. I, el més incomprensible: del cotxe que estava aparcat en un lateral al costat de la finca dels Tous, al jutjat en va dir que creia que hi havia una parella a la qual anava a alertar dels lladres, i ahir va reconèixer que aquell vehicle era el mateix que van enregistrar les càmeres tres dies abans, i d'on sortien uns homes que entraven a casa dels Tous, a Sant Fruitós de Bages.

El jurat va poder veure els vídeos dels dies 6 i 9 de desembre, en què es veu els lladres al jardí dels Tous. També es va posar el nou vídeo en què se sent la veu del vigilant, força malament. Corominas va reiterar que va anar a casa dels sogres armat perquè el vigilant li ho va demanar, i que va parar a la rampa d'entrada, “amb els llums del cotxe oberts perquè els lladres marxessin”. Va reiterar que esperava els Mossos, que no arribaven.

“Sí? He, he, cabró”, li va dir el vigilant, després que Corominas es plantés davant la casa dels Tous. Les acusacions interpreten que Corominas li va dir alguna cosa segur, i no pas aterrit. Després es va dirigir al cotxe dels lladres, que segons diu creia que eren al jardí, perquè volia impedir que fugissin –no va aclarir què volia fer–, i hi va trobar dos homes a dins. “Els nervis em van fer veure una pistola a les seves mans i vaig disparar”, va declarar.

Vaig estar tres dies detingut, sense menjar ni poder rentar-me. Era un pare de família i se'm va girar tot. No ho desitjo a ningú
Per les meves filles, si sé que hi ha dues persones dins del cotxe, no hi vaig. Em vaig veure mort, i vaig disparar sense mirar
Estava a la rampa d'entrada dels meus sogres amb la pistola i només volia que marxessin; fer-los una mica de por
Per la feina de la meva dona, jo era l'home que està a casa, que cuida les nenes i va a comprar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Aigües de Barcelona aprova 995 milions per assegurar el futur del servei a l’àrea metropolitana

Barcelona
SERVEIS

290 delictes a les xarxes ferroviàries catalanes en catorze mesos

Barcelona
TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Redueixen el consum d’aigua un 27 %, a 16 mesos de la municipalització

TORROELLA DE MONTGRÍ
estat espanyol

El TC avala la llei que penalitza l’assetjament a les dones que avorten

barcelona

Restauren 21 activitats extractives que havien quedat abandonades

olot
societat

Simulacre d’un atac amb ferits amb més de 500 alumnes i professionals sanitaris

Tortosa

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona