Móra la Nova es converteix en la catorzena Vila Grallera

Petits i grans han gaudit, aquest cap de setmana a Móra la Nova, de l'onzena trobada de gegants de les comarques meridionals. Una dotzena de colles de diversos municipis, com ara Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Duesaigües i Coll de Jou, van participar en aquesta festa, que també va servir per celebrar que Móra la Nova ha estat proclamada Vila Grallera.

Dissabte a la tarda una cercavila de grallers i gegants va recórrer els carrers del municipi, i va deixar bocabadats els més petits i va divertir els més grans. I és que aquestes jornades acostumen a ser molt participatives, i per això molts moranovencs van sortir al carrer per gaudir de la festa. L'acte central, però, va ser el de les set de la tarda de dissabte, quan, després d'un concert de gralla amb tots els participants en la jornada, es va fer el nomenament de la catorzena Vila Grallera. Fins aquell moment tenia la distinció el municipi d'Alcanar, i ara ja pertany a Móra la Nova. A partir d'ara i durant un any, doncs, Móra la Nova gaudirà d'aquesta distinció, que concedeix cada any la Coordinadora de Colles de Geganters i Grups de Grallers de les Comarques Meridionals.

La festa, però, no es va acabar aquí. Després del lliurament de la Gralla de Plata i de l'estàndard de Vila Grallera, es va celebrar un sopar per a tots els participants, i ahir al matí es va posar el punt final a les jornades amb l'última cercavila i la ballada final a la plaça de l'Església, amb la presència de diverses autoritats i amb el lliurament de records a les colles participants.

Tot un atractiu

Membres de l'organització de la festa van assegurar que la jornada va ser «molt animada», i que, a més, va ser un gran atractiu que va provocar que, durant tot el cap de setmana, passessin pel municipi més de 600 persones. «La participació ha estat molt bona, tant de les colles com de la gent que ha vingut a gaudir-ne», va assegurar Joan Ramon Escoda, de la colla gegantera de Móra la Nova. A més, tal com va recordar Escoda, el temps hi va acompanyar durant tot el cap de setmana, i és per això que l'organització de la celebració va valorar la jornada com «un èxit total».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PALAMÓS

El juge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA