Societat

tribunals

Els Mossos desacrediten la versió del gendre dels Tous

Corominas va dir-los que va disparar perquè l'havien intentat atropellar i la policia afirma que hores després van comprovar que era una coartada impossible

L'acusat duia armilla antibales, segons dos agents

Vuit agents i comandaments dels Mossos van desacreditar ahir la versió del gendre dels Tous en la cinquena sessió del judici, en què el jurat de l'Audiència de Barcelona va haver d'aguantar set hores seguides d'interrogatori a una desena de testimonis, sense cap pausa per dinar.

Agents de la comissaria de Manresa van sostenir que Lluís Corominas els havia explicat que va haver de disparar als dos lladres que hi havia dins un cotxe, aparcat en un carrer al costat de casa dels Tous, perquè l'havien intentat atropellar. Davant del jurat, però, el gendre dels joiers havia afirmat que va dir “atropellat” però que es referia a una acció en sentit figurat. Ahir, els sis agents que van anar a casa dels Tous, aquella tarda del 9 de desembre del 2006, van desmentir-lo, en manifestar que van entendre que era una afirmació literal. És més, el sergent de la unitat d'investigació regional, que es va fer càrrec del cas, ja que superava les competències de la comissaria de Manresa, va explicar que hores després dels fets, el seu superior va fer detenir Corominas. El motiu va ser que la comprovació de la trajectòria dels dos trets que va fer Corominas des del seu cotxe, no quadrava amb la versió de l'acusat. El primer tret era paral·lel, però, en el segon, Corominas havia corregit la seva posició, segons va detallar el sergent. Van detenir-lo hores més tard, després que Corominas hagués indicat als agents d'assalts els accessos a la casa dels Tous, i que ja hagués tornat a casa, amb un sotsinspector de Manresa amic seu (el mosso 3251). L'oficial va insistir que Corominas era només un “conegut”, tot i que va ser a qui primer va trucar després dels trets. També va tirar pilotes fora en ser preguntat per la conversa que va tenir amb l'acusat l'estona que van estar junts.

A més, Corominas, que s'enfronta a 14 anys de presó per homicidi, va afirmar davant del jurat que aquella nit no duia armilla antibales. Per contra, els dos agents de la patrulla que hi va arribar primer van dir que sí. “Tinc clar que la duia, perquè vaig pensar: «Ostres, ell la porta i jo no»”, va explicar un dels agents. Els altres sis, de les tres patrulles que van anar arribant a casa dels Tous, també van declarar que l'acusat es va presentar com a cap de seguretat dels joiers. No el van detenir immediatament, ni van veure com es desfeia de l'armilla i la pistola, perquè van considerar que “el perill estava en els lladres”, i per la tranquil·litat de saber que “un vigilant està obligat a ajudar la policia”.

LA FRASE

Tenia una relació cordial amb Lluís, i sí, havíem anat a dinar; [...] no recordo de què vam parlar
Mosso 3251
Sotsinspector de la comissaria de Manresa

“Nosaltres robar, no matar”

Ahir el jurat va veure les eines de grans dimensions que hi havia al maleter del vehicle dels sospitosos. Els dos homes, però, anaven desarmats, segons els agents. El sergent de la unitat d'investigació regional centre va dir que la investigació posterior demostra que formaven part d'un grup de lladres força especialitzat, però que ningú els havia alertat d'aquest fet fins al dia 9, tot i que tres dies abans s'havien enregistrat uns lladres al jardí de la casa dels Tous, en una urbanització de Sant Fruitós de Bages. Un dels agents que va detenir el segon sospitós del vehicle, de nacionalitat albanokosovar, el qual van trobar estirat a terra mentre Corominas l'encanonava amb la pistola, va admetre que li havia dit, a l'hospital: “La policia, per què dispara?, nosaltres robar, no matar”. El company de patrulla va ratificar que el suposat lladre “creia que Corominas era policia”, perquè els va preguntar: “Per què el vostre company ha executat el meu amic?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS