Societat

Corominas va disparar als lladres a menys d'un metre

El gendre dels Tous va posar-se en paral·lel al cotxe dels dos sospitosos i va usar l'arma

Els pèrits no aclareixen l'ordre dels dos trets, i amb un va matar

La prova de balística clau per a la defensa i les acusacions de Lluís Corominas, que s'enfronta a onze anys de presó per haver matat un suposat lladre que rondava la casa dels seus sogres, no va ser clarificadora ahir, en la sisena sessió del judici amb jurat a l'Audiència de Barcelona. La conclusió més clara és que el gendre dels Tous va disparar als suposats lladres a menys de mig metre.

Els pèrits dels Mossos, que van reconstruir el trajecte dels dos trets, van assegurar que Corominas va disparar des de dins del seu vehicle, un tot terreny, que va situar en paral·lel i a una distància del cotxe dels sospitosos d'entre 30 centímetres de mínima a un metre i 45 centímetres de màxima. “La seva posició no forçada havia de ser d'entre 40 i 75 centímetres”, van precisar. Els pèrits, però, no van poder aclarir l'ordre dels dos trets. Van apuntar que si el vehicle de Corominas estava aturat, segurament el primer tret que va disparar (amb el vidre abaixat) va impactar a la porta del conductor. El segon projectil va trencar el vidre del cotxe del pilot, va entrar per un costat del clatell de Sinani Gazmend (amb el cap cot), va sortir-li pel front i després va impactar a la part interior del vidre davanter, a l'alçada del parabrisa i a la banda del copilot. “Una trajectòria més complexa”, van concloure els pèrits.

Un grup d'assalt amb seu a Madrid

L'instructor de la unitat dels Mossos que va investigar l'assalt intentat a casa dels Tous, a Sant Fruitós de Bages, el 2006, va explicar ahir que els dos sospitosos albanokosovars, que eren al vehicle –un Renault Megane– aparcat en un carrer pròxim a la finca dels joiers, formaven part d'un grup d'assalt integrat per catorze individus, onze dels quals van ser identificats. La temptativa de robatori als Tous no s'ha jutjat perquè no s'ha sabut qui eren els intrusos. Va afegir que van descobrir que el grup delinqüent llogava els vehicles a Sevilla i vivia a Madrid.

D'altra banda, un inspector de la Policía Nacional va explicar que el gener del 2006 Lluís Corominas va obtenir el títol de director de seguretat, però que no exercia perquè no estava donat d'alta al registre d'Interior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes