Monogràfics

SANTA COLOMA DE FARNERS (Selva)

Ruta d'en Serrallonga - Memorial Francesc Pla

Córrer les Guilleries en dos dies

Joan Sala, àlies Serrallonga, el bandoler més perseguit de les nostres contrades, guardava zelosament un gran secret: les terres que li brindaven els amagatalls perfectes enmig dels boscos i les cingleres de les Guilleries, el Montseny i el Collsacabra, i on un gran nombre de batlles, rectors i masovers d'Osona i de la Selva, tots ells contraris a les forces centralistes, el protegien. Per conèixer aquests paratges, escenaris de la vida de l'últim bandoler català, el Centre Excursionista Farners ha organitzat, per aquest cap de setmana, una nova edició –la 16a– de la Ruta d'en Serrallonga, una travessa de dos dies per les Guilleries, de gran interès històric, paisatgístic i faunístic, que uneix Santa Coloma de Farners amb Sau passant per Osor. Es tracta d'una ruta lineal de dificultat mitjana, de 77 quilòmetres, amb un desnivell màxim de 804 metres, que es pot fer en un temps aproximat de 18 hores, tot i que l'associació permet la possibilitat de participar-hi només un sol dia.

La ruta inclou, a més, la conferència El bandoler Ferriol, de l'historiador i president de l'Associació del Grup de Recerca Folklòrica d'Osona, Xavier Roviró, i un sopar de bandolers al restaurant remodelat de la piscina, on l'Ajuntament d'Osor habilitarà dutxes i un espai per dormir-hi amb sacs. Tots dos actes tindran lloc aquest dissabte.

28 i 29 de maig. Del dissabte a les 8 del matí al diumenge a les 6 de la tarda. Inscripcions: de les 6.45 h a les 7.15 h, a la plaça de l'Ajuntament. Hi haurà autocar de Santa Coloma a les Illes (Sant Hilari), el dia 28 (10 €), i de Santa Coloma a Osor, el dia 29, a les 7. 30 h (5 €). Preu del sopar: 15 €; menors d'edat, 12 €. Tel. 972 840808.
i


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona