Societat

TRIBUNALS

Corominas: “És un pes que porto a sobre i que portaré la resta de la meva vida”

El gendre dels Tous lamenta haver matat un lladre, al final del judici

El seu advocat demana als membres del jurat que “se sentin lliures” i que l'absolguin

Ullerós i amb cara afligida, Lluís Corominas va exercir ahir el seu dret a dir l'última paraula davant el tribunal popular de l'Audiència de Barcelona, que des del 10 de maig el jutja per haver matat un lladre que era dins d'un vehicle prop de la casa dels seus sogres, els joiers Tous, a Sant Fruitós de Bages. “Lamento els fets del 9 de desembre de 2006. És un pes que porto a sobre i que portaré la resta de la meva vida”.

Abans, el seu advocat, l'exmagistrat de l'Audiencia Nacional Carlos Bueren, va demanar als membres del jurat que “se sentin lliures, com un magistrat” i que “ses senyories diguin sense por el que mani la seva consciència i declarin Lluís no culpable”. Aquestes afirmacions eren un retret directe a la fiscal perquè dimarts va alertar que la pau social podria estar en perill si absolen Corominas. Bueren, en el seu al·legat de dues hores, va reivindicar “el seu dret a defensar-se, a defensar la propietat i la família, i a no posar mai límits a la legítima defensa”.

L'advocat va criticar que les acusacions presentessin els grups d'albanokosovars com persones no violentes i que només van a robar. “Només diré un nom: José Luis Moreno”, va dir Bueren per recordar al jurat que el showman va ser apallissat per un grup de delinqüents amb la mateixa nacionalitat que Sinani Gazmend, al qual Corominas va disparar un tret mortal a la nuca. Bueren també va citar passatges bíblics en favor de la legítima defensa: “No s'està jutjant el dret a matar, sinó un home que va viure un cas extrem i únic”.

Bueren va recordar que tres dies abans dels fets, les càmeres de seguretat de la finca van enregistrar lladres pel jardí; que el dia 8 una parella va filmar la casa, i que el dia 9 els intrusos van tornar a passejar-se pel jardí. “Què se li pot exigir? Que no tingui por? Que no fugi? Podria estar en perill la seva família o algun veí”, va declarar Bueren.

“Malabarismes” fiscals

L'advocat també va assegurar que les acusacions “han fet jocs malabars per presentar Lluís com un professional de les armes” i de l'armilla antibales; va explicar que “no hi ha proves que en portés” aquella nit, i va desmentir, així, els dos agents dels Mossos que van arribar al lloc dels fets després que Corominas disparés dos trets des del seu vehicle cap al dels sospitosos. I va retreure a la fiscal i a l'advocat de l'acusació particular que “hagin trigat cinc anys a veure que Lluís no és un assassí, i a veure que no sabia si hi havia algú al vehicle” que va anar a cercar. La fiscal ha rebaixat en set anys i mig de presó la pena que demana per a Corominas, ja que va admetre que no pot provar que anés a matar, sinó que va disparar al cotxe dels intrusos, conscient del risc que els podia fer mal. “No castiguin aquest home que, per error, de bona fe, va creure que el matarien”, va concloure.

Avui, les parts i la magistrada consensuaran les preguntes de l'objecte del veredicte, que entregaran dilluns als membres del jurat per evitar que s'hagin de tancar el cap de setmana a deliberar.

Lluís va actuar en legítima defensa per error, de bona fe. Els demano que se sentin lliures i que sense por el declarin no culpable
Segons la Bíblia, pots defensar-te del que entri a casa. No s'està jutjant el dret a matar, sinó un home en un cas extrem
La fiscalia i l'acusació han trigat cinc anys a admetre que Corominas no sabia que el vehicle estava ocupat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet d’advocats Mossack Fonseca

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar
SOCIETAT

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú crea una unitat contra l’incivisme

vilanova i la geltrú
SEGURETAT

Col·locaran 575 sensors de risc químic a l’entorn petroquímic de Tarragona

TARRAGONA

L’oposició força un ple per tractar les suposades irregularitats d’un regidor

lloret de mar