Societat

La resta de trams, pendents de la declaració ambiental

Els trams de la línia de 400kV del ramal de Riudarenes i entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema estan pendents de la declaració d'impacte ambiental. El Ministeri de Medi Ambient té des de fa mesos el projecte sobre la taula, i n'ha de fer la resolució per autoritzar-lo. Fins aleshores, Red Eléctrica no podrà fer el projecte constructiu definitiu ni licitar les obres. Segons el delegat de la companyia a Catalunya, Lluís Pinós, el calendari amb què treballen seria el de començar les obres durant el primer semestre de l'any que ve. Entre Bescanó i Santa Llogaia, la construcció representarà un any i mig de feina, ja que són 41 quilòmetres de línia i les noves subestacions de Ramis i Santa Llogaia. El cost de les subestacions serà d'uns 43 milions –comptant millores a la de Juià–, mentre que la línia valdrà 39 milions d'euros. Pel que fa als 17 quilòmetres del ramal de Riudarenes, el preu serà de 13 milions per la línia i 11 per la subestació, i les obres seran més curtes.

Pel que fa a la interconnexió elèctrica, la setmana passada els estats espanyol i francès van ratificar la data del 2014 com a objectiu per tenir la infraestructura en marxa. Les obres podrien començar a final d'aquest any i costaran 350 milions d'euros pel soterrament i les subestacions que hauran de transformar la corrent de contínua en alterna. El cost de la nova xarxa entre Sentmenat i Baixàs serà de 571 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona