Societat

La Generalitat divulgarà l'obra d'Elisabeth Eidenbenz a Elna

L'acord ha estat aprovat aquest dimarts pel govern de la Generalitat i es formalitzarà diumenge a Elna amb la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament rossellonès

El Consell Executiu del govern de la Generalitat va autoritzar ahir la signatura d'un conveni segons el qual la Generalitat i l'Ajuntament d'Elna treballaran conjuntament per recuperar i fomentar el patrimoni i la memòria democràtica de la població rossellonesa i en especial la tasca de la Casa de Maternitat Suïssa d'Elna impulsada per la recentment desapareguda Elisabeth Eidenbenz, que entre 1939 i 1944 va acollir dones i nens de l'exili republicà.

L'acord es formalitzarà el diumenge 12 de juny a Elna amb la signatura d'un conveni entre l'alcalde d'Elna, Nicolas Garcia, i Joan Auladell, director general de Relacions Institucionals, i amb el Parlament de la Generalitat, coincidint amb la tercera trobada de les petites Elna, que reunirà les nenes que van ser batejades amb el nom del municipi.

Segons aquest conveni, Elna es convertirà en el primer municipi de la Catalunya del Nord que s'integrarà a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica, organisme de la Generalitat que treballa per recuperar i difondre la memòria democràtica. L'Ajuntament d'Elna es compromet a condicionar i museïtzar el castell de Bardou, que entre 1939 i 1944 Elisabeth Eidenbenz va transformar en la Casa de Maternitat Suïssa d'Elna, i la Generalitat oferirà suport i assessorament tècnic especialitzat a l'Ajuntament rossellonès per poder implementar el projecte i divulgar la memòria i l'obra d'Eidenbenz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona