Societat

Les tempestes deixen fins a 80 litres en algunes zones de Catalunya

Olot, Manresa, Begues, Igualada, Sabadell i Barcelona són alguns dels territoris on ha caigut més aigua durant les últimes hores

A primera hora de demà pot millorar una mica el temps, però al llarg del dia augmentaran els núvols i hi haurà més xàfecs

Les tempestes caigudes en les últimes hores han deixat fins a 80 litres d'aigua en algunes zones de Catalunya, com Olot, Girona, i punts pròxims a Barcelona, com Begues, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Alejandro Martínez, meteoròleg de la delegació de Catalunya de l'Aemet, ha indicat que a Barcelona ciutat han caigut 50 litres a la zona universitària, 30 a la zona del Port Olímpic i uns 29 al Raval.

També s'han registrat 51 litres a l'aeroport Barcelona, al Prat de Llobregat, mentre que en algunes poblacions de la demarcació de Barcelona els registres han arribat als 62 litres, com a Igualada. A Manresa han arribat als 45 litres, i a Sabadell, als 33.

A més, Martínez ha explicat que, a més d'haver caigut molta aigua, l'avantatge és que ho ha fet durant moltes hores en tempestes contínues repartides per tot el territori, entre ahir al migdia i avui a les cinc de la matinada.

També ha destacat que les temperatures són més baixes del normal per a les dates, perquè plou des de fa una setmana a gairebé tot Catalunya. Ahir es van registrar 23 graus de màxima, i les mínimes han arribat als 15 graus a la costa i menys de 10, i fins i tot als 5 graus, al Pirineu.

Segons Martínez, les temperatures normals per a aquesta època de l'any són valors de més de 25 graus de màxima, i les mínimes, al voltant dels 20 a la costa i de 15 a 20 a l'interior.

Ha recordat, no obstant, que aquesta situació no és totalment insòlita, ja que el juny del 1992 va ploure 20 dels 30 dies del mes, fet que va generar molta inquietud entre l'organització dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Respecte a les previsions per als pròxims dies, des de la delegació de l'Agència Estatal de Meteorologia a Catalunya es augura que demà dijous hi pugui haver a primera hora una millora del temps, però ha anunciat que al llarg del dia augmentaran els núvols i hi haurà més xàfecs a les comarques del Pirineu, Girona i al nord de Barcelona.

Divendres el temps serà similar o pitjor, amb més núvols i més precipitacions, i el cap de setmana la situació podria millorar.

Per una altra part, els Bombers de Barcelona han informat que, encara que han fet més sortides que de costum com a conseqüència de les intenses pluges caigudes a la ciutat, no n'hi ha hagut cap d'especial importància.

Les sortides s'han degut bàsicament a inundacions en algun soterrani i per la caiguda de runa i guix de façana per l'aigua, que se sanegen per evitar accidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona