Societat

La Masia s'acomiada del planter

La històrica residència de joves futbolistes del Barça tanca les portes després de 32 anys d'activitat

El centre de formació es trasllada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí

La Masia de Can Planes ha tancat aquest dijous les seves portes després de gairebé 32 d'activitat com a residència del planter del Barça. El club acomiada així un dels seus símbols, la casa de pagès del segle XVIII que Josep Lluís Nuñez va convertir en residència de joves futbolistes el 20 d'octubre de 1979. A partir d'ara, l'edifici s'utilitzarà per albergar alguns dels actes institucionals que organitzi l'entitat, mentre que les noves fornades de futbolistes blaugrana sortiran de la nova residència situada a la ciutat esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí.

En un senzill però emotiu, el director del complex, Carles Folguera, ha tancat les portes de ferro forjat de la casa acompanyat pel vicepresident esportiu del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, el directiu de l'àrea esportiva i de futbol formatiu, Jordi Mestre, i del director de futbol base, Guillermo Amor, un dels seus primers hostes.

Mestre ha recordat que La Masia tanca les seves portes després de completar “un any històric”, on el Barcelona B ha aconseguit la millor classificació de sempre a Segona Divisió A (tercer) i el futbol base “ha batut tot els rècords”, al conquistar dinou títols, catorze en categoria masculina i cinc en femenina. A tot això cal afegir les setze copes que el primer equip de futbol i les seccions professionals han aconseguit aquesta campanya i que han presidit l'acte d'avui, que s'ha celebrat davant de la façana principal de l'edifici.

Per les seves instal·lacions han passat més de 500 residents, forjats com a futbolistes a través dels valors que conformen l'ADN del Barça: “Sense cap, sense ser bones persones, no es pot ser bon jugador”, ha assegurat Folguera.

Una Masia més gran

El director del centre ha recordat que La Masia deixarà pas a la nova residència de futbolistes Oriol Tort, situada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper i de la qual ha destacat que serà “un exemple mundial per disseny, espai i per les possibilitats que ofereix”. Folguera ha remarcat que la nova Masia “serà la mateixa que ara, amb els mateixos valors, però amb més gent, més qualitat i millor gestió del temps”. La nova fàbrica de futbolistes de l'entitat blaugrana, un edifici de cinc plantes que ocuparà un espai d'uns 6.000 metres quadrats, estarà a ple rendiment a mitjan juliol.

Amor, més nerviós que el primer dia

La intervenció més emotiva, però, l'ha fet el director del futbol formatiu del club i membre de la primera fornada de residents de la Masia de Can Planes, Guillermo Amor, que ha assegurat estar més nerviós que el dia que va arribar-hi amb només onze anys. “Vaig arribar el 1980 sent aleví, i des del primer moment em va encantar tot el que vaig veure. Per a mi, mai ha estat una residència de futbolistes, sinó la meva llar durant vuit anys”, ha manifestat.

En qualsevol cas, Amor ha volgut recordar que La Masia deixa de ser una residència d'esportistes però no desapareix: “Aquest edifici és aquí des de fa tres-cents anys i segur que hi serà tres-cents més. Ens dirà adéu a tots”.

Des de la seva inauguració el 1979, uns 70 futbolistes formats en la Masia han jugat algun partit oficial amb el primer equip del Barça. Entre aquests, destaquen noms com el mateix Amor, Milla, Guardiola, Sergi, De la Peña, Puyol, Reina, Víctor Valdés, Iniesta, Messi, Bojan, Pedro i Thiago.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.