Societat

TRIBUNALS

Arxiven el cas contra la menor sospitosa de la mort del pare

Una jutgessa li aixeca la prohibició d'abandonar el país en descartar la seva participació en la mort del seu progenitor, trobat a l'Anoia

Van abandonar-la i ha viscut un any en un centre de la Generalitat

Lliure! Un any després de la mort del seu progenitor, Ekaterina, la menor de 16 anys que vivia a Barcelona amb la família i que va passar a ser considerada encobridora d'aquest crim, ja pot marxar a Rússia, on van anar la mare i la germanastra dies abans de l'assassinat.

Davant les investigacions realitzades, la magistrada del jutjat de Menors 6 de Barcelona considera que s'han esvaït els “indicis racionals” que el juny del 2010 van portar els investigadors a creure que la noia va participar en la mort del seu pare, amb altres persones no identificades. Per això, la jutgessa va decretar llavors la mesura cautelar de llibertat vigilada i li va prohibir abandonar el país. A petició de l'advocat de la noia, Javier Garcia Mallol, no va decretar el seu internament en un centre de justícia juvenil i davant el seu desemparament va acordar que fos acollida en un centre de la Generalitat, on ha viscut tot aquest any.

El cos del pare va ser trobat el 4 de juny del 2010 en un camí forestal prop de l'N-II, a Òdena (l'Anoia), per un veí. El cadàver, embolicat amb un cobrellit i plàstics, únicament duia un banyador posat. Per la roba que portava, els Mossos van deduir que Andrei Shcherbakova, de 44 anys, va ser agredit en un lloc familiar, com ara el seu pis del carrer Buïgas, al districte de Sant Gervasi, on van trobar restes de sang a les parets d'una habitació.

El cadàver tenia dues ferides obertes al crani i es calcula que devia morir dos dies abans de ser trobat. La policia va sospitar de la menor perquè en les converses telefòniques amb la seva mare, intervingudes, aquesta li va encarregar pintar l'habitació i llençar-ne els mobles. La noia, que l'1 de juliol va complir 18 anys, i el seu xicot van fer la neteja, però sempre han negat la seva implicació en el crim. Segons la seva versió, dies abans de la desaparició del pare, la mare va dur-la a dormir a un hotel.

Un any després del crim, que investiga un jutjat d'Igualada, no hi ha cap detingut i la magistrada de menors, en considerar que “no està acreditada la participació de la menor en la mort del seu pare”, ha acordat arxivar definitivament la causa contra Ekaterina, a més de tornar-li el passaport i aixecar-li la mesura de prohibició d'abandonar el país.

LA DATA

4.06.2010
Un veí va trobar un cadàver
en un camí d'Òdena. La policia va identificar-lo: un ciutadà rus que vivia a Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

Portu regala la Champions al Girona

Girona