Societat

El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor lliura els premis Ahuir

Ha fet la sisena edició dels Premis LGTB de L'Ahuir amb un nou format de sopar benèfic per a la recaptació de fons degut als retalls en subvencions que han patit aquest any

Tots els anys, el col·lectiu de lesbianes i gais de la safor fa entrega d'aquests premis simbòlics com a reconeixement a les persones o entitats que recolzen les reivindicacions del col·lectiu LGTB i que treballen per la normalització de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Aquest any, dedicat per totes les entitats de la Federació Estatal, a la lluita contra la Sida i a la solidaritat amb les persones seropositives, els premis han estat orientats també a persones i entitats que la recolzen.

A l'acte han acudit el regidor de Juventud, Víctor Soler, els regidors socialistes Vicent Mascarell, Liduvina Gil i Diana Morant, i del Bloc-Verds-Compromís els edils Josep Miquel Moya i Facund Puig, i la secretària del grup municipal Lorena Milvaques. També van acudir Fran Ferri, diputat de Compromís a Les Corts Valencianes i l'alcalde de Potries, Juanfer Monzón.

El primer premi, suport social, va recaure en l'equip del Dr. Carlos Tornero, cap del departament de malalties infeccioses de l'hospital de Gandia i promotor dels serveis de prova ràpida del VIH i Hepatitis C per a LGTB, que es realitza en la seu del col·lectiu a càrrec de personal sanitari.

El segon premi, Iniciativa, estava destinat a l'èquip tècnic del Centre de recursos i informació Juvenil de Gandia, pel recolzament a les activitats de prevenció, així com la col·laboració al programa de xerrades als instituts.

A continuació es va donar el premi Visibilitat Lèsbica a Desirée Chacón Ríos, secretària general de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.

L'últim premi positiu va ser el premi voluntariat, atorgat a Jose Carlos Alpusig, més conegut com a Charli, que ha estat col·laborant amb el col·lectiu durant més de 4 anys de manera espontània, sense tindre cap càrrec ni responsabilitat, però amb constància i determinació, realitzant tasques de voluntariat en infinitat d'activitats.

Per últim, es va donar el contrapremi, que aquest any no responia a un cas d'homofòbia, transfòbia o bifòbia sino a un retrocés en la promoció de la salut sexual i la prevenció de VIH i altres ITS. El contrapremi se li va donar a la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana per suspendre el Programa d'Intervenció en Educació Sexual i no promoure l'educació sexual científica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.