Societat

TRIBUNALS

La fiscal demana que el gendre dels Tous torni a declarar i que se'l condemni

Nega que Corominas actués amb por insuperable en matar un lladre, com va creure el jurat que el va absoldre

Demana al TSJC que el castigui a cinc anys de presó

La fiscal del cas Tous va a totes. Ahir va presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) un recurs contra l'absolució de Lluís Corominas, a qui un jurat de l'Audiència de Barcelona va declarar no culpable d'haver matat un lladre que rondava la casa dels seus sogres, els joiers Tous, en aplicar-li les eximents completes d'actuar amb por insuperable i legítima defensa putativa.

En concret, la fiscal Teresa Duerto demana al TSJC que revoqui parcialment la sentència i condemni Corominas a cinc anys de presó (al judici va rebaixar la pena demanada d'onze a set anys). A més, sol·licita que el gendre dels Tous, el vigilant de la casa dels joiers i els forenses tornin a declarar davant l'alt tribunal català per valorar millor les seves afirmacions. Una mesura legal, tot i que poc aplicada en els recursos.

En l'escrit, de 24 planes, la fiscal exposa que el jurat va aplicar incorrectament l'eximent complet de por insuperable quan Corominas va disparar un tret a un lladre, que era dins d'un cotxe, a Sant Fruitós de Bages, el 2006. Precisa que per aplicar aquesta eximent s'ha de demostrar que l'acusat va passar una por “molt intensa”, i no es va fer. Afegeix que la magistrada president del jurat va negar a les acusacions que en les preguntes es posés que Corominas va passar “terror o pànic” per aclarir que la seva actuació havia de ser en una situació límit, i va canviar-les pels termes “temor i por”.

El segon motiu de revocació al·legat per la fiscal és que el jurat va fer “un judici d'inferència il·lògic, irracional i absurd a l'hora de determinar l'afectació psíquica de l'acusat fins al punt d'exonerar-lo de tota responsabilitat criminal, en atribuir-li la representació falsa d'un atac imminent del qual va intentar defensar-se amb l'arma de foc que duia provocant la mort de qui en realitat no l'estava agredint”. Duerto insisteix que el jurat no va tenir en compte fets objectius dels esdeveniments i es va creure només la versió de Corominas. A més –continua–, va usar les explicacions teòriques i genèriques fetes pels metges forenses sobre un estat de pànic “i no va analitzar la conducta concreta de l'acusat”.

Fins i tot la fiscal afirma que la magistrada del jurat “es va veure obligada a corregir el jurat sobre la intencionalitat de l'acció de l'acusat, i en la sentència es dóna per provat que va ser un homicidi per dol eventual”. Per tot això, i per garantir el dret de defensa de l'acusat, la fiscal sol·licita al TSJC repetir les declaracions.

LA FRASE

Es demana al TSJC que revisi el judici d'inferència il·lògic, irracional i absurd realitzat pel jurat
Teresa Duerto
Fiscal del cas tous


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona