Societat

Hospitals, Empúries i les Medes, els més mal indicats

El RACC detecta greus mancances en els indicadors a peu de carreteres de diverses destinacions d'interès de la Costa Brava

L'accés ràpid als centres sanitaris de Palamós i Figueres és missió impossible en alguns casos

La distància entre el primer senyal
i el següent és excessiva

Els hospitals de Palamós, Blanes i Figueres, el jaciment d'Empúries i les illes Medes encapçalen el rànquing de les destinacions més mals senyalitzades de la Costa Brava, segons un estudi del RACC que es va presentar ahir. El treball del RACC ha estudiat 737 quilòmetres de carreteres i autopistes de la Costa Brava i 538 quilòmetres de la Costa Daurada, i ha detectat greus mancances en la senyalització que els automobilistes troben a peu de carretera per dirigir-se a destins concrets.

En el cas dels centres sanitaris, el treball del club automobilístic ha detectat que el problema principal és per a la persona que s'hi dirigeix des fora del municipi on està ubicat, ja que o no hi ha els cartells corresponents o no hi ha una continuïtat suficient que asseguri la correcta orientació dels ciutadans.

En el cas de la Costa Brava, la nota mitjana de les senyalitzacions estudiades és de 65,22 punts. Però els tres hospitals esmentats estan per sota: Palamós, 53,5 punts; Figueres, 54,2, i Blanes, 61,8. Els responsables del RACC van advertir que aquests hospitals no estan senyalitzats gairebé fins que s'ha arribat a la porta.

També tenen una nota per sota de la mitjana els senyals per arribar a les Medes, a Empúries, als Aiguamolls de l'Empordà, al Museu Dalí, al castell de Peralada i al cap de Creus.

Segons el RACC el principal problema és la continuïtat en la senyalització. Segons el treball, la distància entre el primer indicador d'un indret concret i el següent és sovint excessiva i això provoca desorientació. En aquest sentit, es posa l'exemple de les ruïnes d'Empúries, ja que des de l'autopista no es tornen a senyalitzar fins Viladamat, i de Tossa, on no hi ha cap senyal entre Lloret i aquesta població. En el cas del Museu Dalí, l'estudi adverteix que es fa servir un pictograma propi de difícil comprensió.

Entre les recomanacions que fa el RACC hi ha la de reforçar la senyalització de les destinacions turístiques i que aquestes destinacions estiguin senyalitzades molt abans. També es recomana més coordinació entre les administracions que tenen competències en senyalització.

Els Aiguamolls no aproven
La puntuació de la senyalització per anar als Aiguamolls de l'Empordà, de 62 punts, està per sota de la mitjana, que és de 65,22 punts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA