Societat

Les intenses pluges col·lapsen el transport català

L'acumulació d'aigua ha aturat bona part del servei de Rodalies durant una hora i ha provocat interrupcions en la L4 del metro de Barcelona per la inundació a l'estació de Bogatell

Protecció Civil activa l'alerta de l'Inuncat per la intensitat de les pluges, que afecten sobretot les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i el Maresme

A les 06.25 hores d'aquest matí, s'ha suspès la circulació ferroviària entre Sants i Passeig de Gràcia a causa de l'acumulació d'aigua a les vies. Aquesta incidència ha afectat el servei de les línies R2 sud, R2 nord, R11 i serveis Regionals amb sortida d'Estació de França. A les 07.20 hores, però, i segons ha informat Renfe, s'ha restablert la circulació de trens entre Sants i Passeig de Gràcia i la R2 comença a recuperar la normalitat.

No obstant això, de moment, el portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha explicat que hi ha retards de 30 min de mitjana a la R2 sud i nord i als regionals. “El més important és ara recuperar la freqüència de pas. Ho farem al llarg del matí”, ha assegurat Carmona, en declaracions a RAC1.

La pluja també ha afectat la L4 del metro, que a primera hora del matí funcionava entre La Pau i Selva de Mar per una banda, i entre Ciutadella / Vila Olímpica i Trinitat Nova per l'altra. Durant més d'una hora a primera hora del matí la línia groga tampoc s'ha aturat a l'estació de Verdaguer, que estava inundada. A partir de les 9h, s'ha restablert la circulació a tota la L4, excepte a l'estació de Bogatell, que ha quedat tancada gairebé fins a les 10h a causa de les inundacions que s'hi han produït.

Per facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe ha habilitat serveis alternatius: La R2 sud (Sant Vicenç de Calders - Estació de França per Vilanova) inicia i finalitza el seu recorregut a Sants. Els viatgers disposen dels serveis de les línies L3 i L5 de metro. La R2 nord (Maçanet - Aeroport per Granollers Centre) inicia i finalitza el servei a Sant Andreu Comtal, on els viatgers poden continuar el seu desplaçament en la línia L1 de metro. Per la seva part, el Trambesòs circula amb retards per la pluja i la línia T5 acaba el recorregut a La Farinera, no arriba a les Glòries.

I és que la nit ha estat molt intensa. Els pluviòmetres han acumulat fins a 70 litres a l'Eixample de Barcelona i 60 a Sants. Altres registres importants de la nit són els 46 litres de Sant Feliu de Llobregat o els 43 de Badalona.

De fet, la direcció general de protecció civil (DGPC) de la Generalitat ha activat a les 06.18 hores d'aquest dimarts la fase d'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat) per la intensitat de la pluja, ja que se superen els 20 mm en 30 minuts a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat i el Maresme. L'alerta s'ha activat perquè es preveu que la pluja es perllongui les properes dues hores, coincidint amb l'hora de màxima mobilitat a la xarxa viària, fet que pot comportar importants complicacions de trànsit.

Barcelona també ha activat en fase d'emergència el seu pla d'actuació municipal per inundacions (PAM) a les 6h i l'ha desactiva poc després de les 8h i Castelldefels ha activat en fase d'alerta el seu PAM per inundacions.

Els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona han fet més de cinquanta sortides aquest dimarts a la matinada per inundacions i incidències a causa de les fortes pluges, que han afectat sobretot la capital catalana i les comarques del Barcelonès, el Baix Llobregat, el Garraf i el Maresme. La majoria de serveis dels bombers estan relacionats amb inundacions de baixos, pàrquings, terrats o afectacions als carrers.

La direcció general de Pro tecció Civil recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d'autoprotecció.

La pluja, que està afectant sobretot les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i el Maresme, es pot perllongar durant les properes hores, coincidint amb l'hora de màxima mobilitat viària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Celler de Can Roca torna a apadrinar la Campanya “Cava amb Cor”

girona
societat

Demanem que es modifiquin els plans d’ordenació a la Terra Alta per aturar projectes eòlics

Batea
societat

Manifest crític amb la gestió de la seguretat a presons

Barcelona
societat

Alerten d’estafes telefòniques per cobrar impostos municipals a Granollers

GRANOLLERS

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

Viladecans