Societat

L'Estat avala que l'aeroport de Lleida pugui operar vols internacionals

El Consell de Ministres aprova un Reial Decret perquè Lleida-Alguaire pugui ser qualificat d'interès general

És l'últim tràmit perquè puguin arribar-hi turistes provinents de països de fora de l'espai Schengen, com Anglaterra o Rússia

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha superat aquest divendres l'últim tràmit per acollir vols internacionals de fora de l'espai Schengen. El Consell de Ministres ha donat llum verda als canvis legals que permetrà l'arribada de turistes de països com Anglaterra i Rússia de cara a la propera temporada d'hivern a les pistes del Pirineu.

En concret, el govern espanyol ha aprovat un Reial Decret que modifica els criteris de qualificació dels aeroports d'interès general. D'aquesta manera es vol adaptar la normativa al desenvolupament de les competències en matèria aeroportuària transferides a les comunitats autònomes i a les transformacions que ha experimentat el transport aeri en els darrers trenta anys.

Aquesta reforma legal permetrà qualificar d'interès general l'aeroport lleidatà, que es convertirà en el primer aeroport autonòmic en poder realitzar operacions de tràfic aeri internacional, més enllà de l'espai de lliure circulació europeu. Així, una vegada s'aprovi la corresponent ordre per habilitar-hi un lloc fronterer, podrà acollir vols de països com Rússia, Gran Bretanya, Estats Units o el Marroc.

De fet, les instal·lacions d'Alguaire compten des de fa mesos amb alguns elements necessaris per poder disposar d'aquest permís, com per exemple una cabina de control de passatgers de la policia estatal.

Impuls al territori

Segons el govern espanyol, avui s'ha donat “un nou impuls per al futur d'aquest aeroport i per al desenvolupament de la seva zona d'influència''. A més, assegura que es compleix amb “una reivindicació de totes les institucions d'aquest àmbit des de la seva inauguració''.

En aquest sentit, la Generalitat va anunciar ahir que ha tancat un acord amb dos operadors turístics russos que transportaran a Lleida entre 4.000 i 6.500 esquiadors cada any. Aquests nous vols, que s'acabaran de concretar en les pròximes setmanes, s'afegeixen als que suposarà l'acord que el govern català va signar amb l'important operador turístic britànic Neilson-Thomas Cook, per transportar 16.000 esquiadors anuals més a Lleida, la majoria amb destí al Pirineu.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha celebrat la decisió del Consell de Ministres, que ha qualificat de “molt rellevant” per a la potenciació del turisme d'hivern a la província. Ros ha afegit que la possibilitat que Lleida-Alguaire realitzi vols a qualsevol part del món “reforça clarament” el servei que aquesta infraestructura dóna al Pirineu. Al mateix temps, ha destacat que s'obre la porta a la possibilitat d'operar com a aeroport de mercaderies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.