Societat

religió

Sis mil joves omplen Girona, camí de Madrid

El claustre de la catedral, escenari avui de la benvinguda oficial al jovent

Els sis mil joves que s'estaran fins dilluns que ve per Girona i rodalia van arribar ahir de manera esglaonada a la ciutat. Els autobusos s'aturaven a Sarrià, on la Policia Municipal i els voluntaris els indicaven a quin dels aparcaments s'havien de dirigir. Els joves provenen de deu països diferents, però els que passaran aquests dies per terres gironines són majoritàriament italians i francesos. Els pavellons de Girona, Fornells, Sarrià i Sant Julià de Ramis els serviran com a dormitori per aquest cap de setmana, que ompliran amb visites culturals per la diòcesi, rutes espirituals o les vetlles de joves a la catedral. El bisbat ha preparat per avui a la una del migdia un acte per donar la benvinguda oficial als milers de joves que van camí de la jornada mundial de la joventut (JMJ) a Madrid, amb la presència del Sant Pare. L'acte es farà al claustre de la catedral de Girona però s'instal·laran pantalles gegants a Sant Fèlix perquè els joves puguin seguir-lo. Fins a sis bisbes acompanyen les comitives i també seran a l'acte de la catedral. Són els bisbes Bruno Forte (Chieti-Vasto), Lorenzo Ghizzoni (Reggio de l'Emília-Guastalla), Gualtiero Bassetti (Úmbria), Jean-Paul Jaeger (Arràs), Laurent Ulrich (Lille) i Romano Rossi (Civita Castellana).

L'Ajuntament de Girona també fa un acte de benvinguda a un grup de joves de Reggio de l'Emília, agermanada amb Girona. Altres municipis gironins acullen joves catòlics que es dirigeixen a altre punts.

A Figueres s'ha convocat una manifestació per dissabte a les set de la tarda a la rambla per protestar per la visita de Benet XVI a Madrid. El col·lectiu dels “indignats” s'ha fet responsable de la crida, que justifica bàsicament en tres punts: el cost econòmic, que xifra en 25 milions d'euros, el tracte concedit pel govern espanyol al dirigent vaticà, i en protesta per les declaracions contra la llei de parelles homosexuals i del divorci fetes pel papa en altre visites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA
medi ambient

Denúncia a Fiscalia per la presència d’excavadores a l’Espai Protegit dels Muntanyans, a Torredembarra

Mor un home arran d’una baralla a la Barceloneta

BARCELONA

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

Martorell
educació

Educació registra més de 2.000 casos de violència escolar aquest curs

barcelona