Societat

meteorologia

Arriben els dos dies de més calor de l'estiu

La pujada de les temperatures podria allargar-se una setmana més

La calorada tocarà sostre demà i durant tot el cap de setmana. Les comarques de Ponent i de l'Ebre fregaran els 40 graus de temperatura, mentre que a la resta del país s'arribarà als 37, tant a la costa com al Pirineu.

Les previsions del servei Meteorològic de Catalunya (SMC) indiquen que les temperatures rècord d'aquesta setmana es podrien perllongar durant la setmana que ve, convertint la setmana de més calor de l'estiu en una autèntica onada de calor. Fins ara, l'estiu havia estat fresquet, però aquesta segona quinzena d'agost viurà les temperatures més altes arreu del país.

Protecció Civil ha demanat als ciutadans que no menystinguin la calor i evitin exposicions continuades al sol. El SMC avisa que el cap de setmana podria registrar temperatures rècord dels últims trenta anys, i que la combinació amb la humitat a la costa accentuaran la sensació de xafogor.

Per afrontar les altes temperatures, Protecció Civil recomana abaixar les persianes allà on toca més el sol, portar gorra i roba lleugera i de colors clars, caminar per l'ombra, beure aigua amb freqüència, vigilar amb els trajectes en cotxe durant les hores de més sol i anar amb compte si es fan excursions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.