La nova zona lúdica de Tortosa tindrà una discoteca de renom, «pubs» i restaurants

El complex ja s'està construint a l'ampliació del polígon industrial Baix Ebre i els principals promotors busquen socis

«Hi haurà una macrodiscoteca molt coneguda i un mínim de set pubs, tot i que poden haver-n'hi un màxim de catorze», va explicar la portaveu de l'empresa que promou la zona lúdica de Tortosa. La mateixa font va afegir-hi que les negociacions amb els propietaris de la discoteca encara continuen obertes, si bé va precisar que l'acord es podria anunciar «molt aviat». De fet, per un principi de prudència empresarial, els promotors prefereixen no revelar encara el nom de la discoteca que s'instal·larà al polígon industrial Baix Ebre; però confien que el local serà un atractiu determinant a l'hora de llançar la nova zona d'oci nocturn. «Serà una discoteca molt potent, que no tindrà res a veure amb les que ja tenim a les Terres de l'Ebre», va dir.

La construcció de la nova zona lúdica ja està força avançada. Segons fonts de la promotora, l'empresa que està edificant les naus és Posival. La zona lúdica ha estat una iniciativa d'una única empresa familiar de Tortosa, que ha decidit diversificar la seua activitat i tirar endavant un complex industrial i d'oci a la zona Nord 2 del polígon Baix Ebre. «La nostra idea també era poder instal·lar-hi comerços, però la Generalitat només ens ha autoritzat una zona d'oci i industrial», va afegir-hi la promotora. En aquest sentit, la limitació és deguda al fet que el pla d'orientació dels equipaments comercials (POEC) de Tortosa ja defineix com s'ha d'ampliar la superfície comercial al municipi, de fins a 15.000 metres quadrats. En concret, al pla parcial de l'Horta de Sant Vicent (9.000 metres quadrats), on s'ha de construir el centre comercial promogut pel grup Salamanca, i a la futura urbanització dels terrenys de Renfe (6.000 metres quadrats).

Campanya als autobusos

El complex lúdic ja està urbanitzat, amb un carrer central que serà zona de vianants. A més, ja té garantit el subministrament elèctric, així com la connexió a la xarxa de fibra òptica, al clavegueram i la depuradora. A banda, tindrà una zona de pàrquing amb més de 500 places. Ara només els falta acabar de vendre o bé llogar algunes naus (amb uns 450 metres quadrats), i és per això que la promotora ha decidit iniciar una campanya de captació de socis als autobusos de les línies urbanes de Tortosa i Roquetes. «No busquem inversors, sinó que és una campanya per informar la gent d'aquí que puga estar interessada a obrir un local d'oci», va remarcar. La promotora va assenyalar que l'oci és un dels sectors que millor ha pogut afrontar l'actual crisi econòmica, ja que la gent continua tenint ganes de passar-ho bé, encara que siga canviant els hàbits de consum. «Sobretot volem que els joves es queden a Tortosa quan surtin de marxa a la nit, però també atraure el públic de la resta del territori», va precisar la portaveu.

Una alternativa clara a Les Carpes del Riu

GUSTAU MORENO

La inauguració de la nova zona lúdica de Tortosa no es produirà fins que la promotora puga tancar l'acord amb l'empresa de la discoteca. Així, els pubs que ja estiguen a punt no obriran les portes fins que també puga fer-ho la discoteca. En aquesta línia, l'obertura d'una nova zona lúdica és una demanda dels joves de Tortosa, des que l'Ajuntament va decidir a l'estiu del 2008 no obrir Les Carpes del Riu, el complex que ha de ser enderrocat quan comencin les obres del nou campus de la URV al parc de la Fira de Remolins. Prèviament, l'Ajuntament havia descartat traslladar la zona lúdica al nord del pavelló firal i també al pla parcial de la Farinera, on s'ha de construir el nou hospital. Les Carpes del Riu van obrir el juliol del 1998, amb una inversió municipal d'uns 300.000 euros. Primer van ser explotades per l'empresa Gurguis SL, que gestionava l'antiga discoteca Karibú; però el juny del 2006 van ser adjudicades a una societat formada pels propietaris de cinc pubs de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins