Monogràfics

CAMPLLONG (Gironès)

Musicant... Cicle de Música del País

Del barroc a la cançó catalana

Fidel al seu compromís de difondre el repertori musical català de tots els temps, el cicle Musicant... de Campllong ha programat en aquesta vuitena edició quatre concerts que van des de la música cortesana del temps de la guerra de Successió (1714) fins a la cançó catalana, passant pel noucentisme i la cançó de taverna. Quatre concerts que són “una petita mostra d'unes cançons que el poble ha fet seves i d'unes peces encara per descobrir”, en paraules dels organitzadors. El cicle l'obrirà el dia 30 el grup Vespres d'Arnadí, que, a partir d'una festa imaginària a la cort del duc de Cardona, proposarà un viatge al passat amb un actor i uns músics especialitzats en el repertori del barroc. L'espectacle, titulat Festa de l'Arxiduc, és una producció del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí que reprodueix una vetllada musical com les que van tenir lloc a les terres catalanes fa 300 anys.

El duet format per la polonesa Kalina Macuta (violí) i el català David Blanch (piano) portarà l'endemà, dia 31, a Campllong un programa amb composicions d'autors consagrats del noucentisme català, tot i que també estrenaran una partitura del jove compositor empordanès Gerard Valverde.

La següent cita del cicle serà l'1 de setembre amb el cantautor Xavier Ribalta, un dels grans noms que configuren la cançó catalana. Tot i que pel fet de patir l'exili durant l'època de la dictadura, la seva carrera professional ha tingut lloc en bona part a l'estranger, Ribalta, que ha musicat textos de poetes catalans com Joan Margarit i Pere Quart, cantarà en aquesta ocasió Màrius Torres en un concert a l'aire lliure, als jardins de l'església.

La cantant Nina i el grup Port Bo (2 de setembre, plaça Catalunya) posaran el punt final al cicle d'enguany amb A prop del mar, un viatge per les cançons de taverna que entonaven els cantaires de la costa quan es reunien al voltant d'una taula: havaneres, sardanes, polques i valsos que reposen sobre la veu, el piano, la guitarra, la percussió i el clarinet i interpretades per uns veritables especialistes d'aquest repertori.

30 i 31 d'agost i 1 i 2 de setembre. A 2/4 de 10 del vespre, a diversos escenaris del poble.

AGENDA

Dimarts, 30 d'agost
Vespres d'Arnadí. Festa de l'Arxiduc. Música del temps de la guerra de Successió (1714) A l'església, a 2/4 de 10 del vespre.
Dimecres, 31 d'agost
Kalina Macuta i David Blanch. Música catalana per a violí i piano Al Local Social, a 2/4 de 10 del vespre.
Dijous, 1 de setembre
Xavier Ribalta. Canta Màrius Torres. Als jardins de l'Església, a 2/4 de 10 del vespre.
Divendres, 2 de setembre
Nina / Port Bo. A prop del mar A la plaça Catalunya, a 2/4 de 10 del vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA