Societat

Administració

L'equip de govern d'Anglès reparteix el programa de les Gales per estalviar

El dèficit obliga l'alcalde i alguns regidors a distribuir el programa de les festes

Encara es deuen prop de 6.000 euros en begudes de l'any passat

L'Ajuntament independent d'Anglès se les veu de tots colors per poder celebrar les Gales, que tindran lloc entre els propers dies dos i onze de setembre. La precària situació econòmica no només els ha impedit llogar determinades orquestres que hi havien participat tradicionalment –per no haver cobrat els honoraris d'edicions anteriors–, sinó que el mateix alcalde, alguns regidors i càrrecs de confiança de l'equip de govern, s'han fet càrrec de recórrer els carrers de la població, barris, urbanitzacions i cases de pagès, per lliurar a cada veí el programa de la festa major. Segons explica l'alcalde, Pere Espinet: “Ni tan sols ens podem permetre delegar a una empresa especialitzada aquesta tasca perquè no disposem de fons”. Això, segons explica, a banda de fer patent la implicació del govern amb la població, els representa un estalvi de prop de 2.000 euros.

Tampoc els ha estat fàcil arribar a un acord per a l'edició del programa amb la impremta local, a la qual se li deuen els honoraris de les edicions anteriors. Per fer-ho, l'Ajuntament ha aconseguit la col·laboració de 88 anunciants i 17 patrocinadors, fet que permetrà afrontar la despesa de la impremta pel treball d'aquest any. Aquesta no és l'única dificultat. També es deuen gairebé 6.000 euros de les begudes que es van servir durant la festa major de l'any passat. Aquest any s'ha hagut de recórrer a una altra empresa perquè garanteixi el subministre etílic i de refrescos. Espinet assegura que en aquesta edició cobraran tots els que hi participin, però que no podran assumir els deutes que hi ha de les edicions anteriors. “La nostra intenció és pagar, però quan es pugui”, diu l'alcalde.

Per altra banda, de moment l'equip de govern ha aconseguit un crèdit bancari per poder afrontar les nòmines dels treballadors fins a finals d'any. Espinet diu: “Estem fent el que podem”.

Tot i així, l'alcalde de la població de la Selva manifesta sentir-se avergonyit pel fet que la majoria de deutes de l'Ajuntament afecten comerciants i petites empreses del poble, “mentre que les grans indústries i fins i tot multinacionals que havien fet alguna feina per al poble han cobrat tots religiosament”, lamenta.

Pel que fa al cobriment de les despeses de les Gales d'aquest any, Espinet insisteix a mantenir com a gratuïts la majoria dels actes, i assenyala que pensen afrontar les despeses gràcies als col·laboradors i a la rifa prevista en el ball de la Pubilla.

LA XIFRA

5.256
euros deu l'Ajuntament, de les edicions passades de la festa major, als subministradors de begudes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins