Societat

VALLÈS OCCIDENTAL

Batalla campal entre joves i la policia a la festa major de Matadepera

L'Ajuntament anul·la les Farraques i planteja per a l' any que ve un nou model d'espai juvenil

Defensa que la càrrega policial va ser “proporcionada”

Llançament de pedres, danys materials i enfrontaments verbals. La segona nit de les Farraques de la festa major de Matadepera va acabar dissabte a la matinada amb una batalla campal entre uns 300 joves i uns 50 efectius de la policia local i dels Mossos d'Esquadra que van establir un cordó policial per evitar que la situació es descontrolés.

Els aldarulls van començar cap a les sis de la matinada a l'avinguda del Mas Sot, quan diferents grups de joves van començar a barallar-se en aquest espai juvenil de la festa major. L'ambient es va escalfar més i la batussa va guanyar intensitat. Els agents locals van haver d'intervenir-hi per protegir un dels grups que eren agredits. Aleshores, els altres joves van recriminar els policies la seva decisió. Van començar a increpar els agents i van llançar-los pedres. Aleshores, el cos policial hi va decidir respondre i va fer diverses càrregues per dispersar els joves.

El regidor de Governació, Christian Codony, que va estar present en els aldarulls, va defensar que havia estat una càrrega policial amb una força “proporcionada” i que la seva actuació havia estat “responsable”. A les set del matí, Codony, el cap de la policia local i l'alcaldessa Mireia Solsona van prendre la decisió d'anul·lar els actes que hi havia a les Farraques i de desmuntar les veles i deixar la via pública neta. El regidor es va congratular que la nit no hagués acabat amb una tragèdia, ja que malgrat els enfrontaments no hi va haver cap persona ferida.

Des de fa uns anys, aquest espai, que gestionen les entitats juvenils del municipi, ha passat a acollir nois cada cop més joves, que abusen de les begudes alcohòliques. “Considerem que aquest model està acabat i a partir de l'any que ve haurem de replantejar altres models diferents en què tothom pugui participar”, va avançar Codony.

Dissabte a la nit no es van repetir els incidents i els joves es van concentrar a la Muntanyeta.

Sopar de rècord

Com a contrapunt als aldarulls de les Farraques, el sopar de germanor d'aquest any va batre el rècord de participació. Les 1.600 cadires que hi havia es van ocupar totes, ja que aquest dissabte a la nit més de 1.700 persones van assistir al tradicional sopar a la plaça de les Acàcies, que va ser amenitzat per l'orquestra Mitjanit.

LES XIFRES

50
agents
de la policia local i dels Mossos d'Esquadra van fer un cordó policial per dissoldre els joves.
300
joves
van increpar els efectius policials i els van llançar pedres a les Farraques de Matadepera divendres a la nit.

Potenciar formacions musicals i donar-hi suport

Les Farraques va ser una proposta que va fer un col·lectiu que volia fer una festa alternativa. En els seus primers anys, només era una barraca amb dos altaveus que oferia begudes pròpies dels Països Catalans. Ara s'havia convertit en la oferta juvenil i alternativa de la festa major de Matadepera. Amb el suport d'algunes entitats juvenils i esportives, les Farraques de Matadepera oferien música en directe. Es tractava de tres dies de concerts i activitat nocturna. Les Farraques de Matadepera pretenien potenciar les formacions musicals que sorgeixen al municipi i donar-hi suport. Això sí, no es tancaven les portes a altres formacions catalanes de la comarca. El nou model que proposi l'Ajuntament haurà de tenir el vistiplau de les entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic