Societat

Afectats per la tisorada sanitària tallen al trànsit diverses carreteres

Amb el lema ‘Talls contra les retallades', grup de ciutadans han tallat, entre d'altres, la C-35 a Hostalric

També hi ha hagut talls a la GI-552 a Sant Celoni i la N-150 a Barberà del Vallès

Grups d'afectats per la “tisorada sanitària” han tallat avui al trànsit de forma intermitent diverses carreteres a Girona i Barcelona per protestar pel tancament dels serveis nocturns en alguns ambulatoris aprovat pel departament de Salut de la Generalitat.

Amb el lema Talls contra les retallades, grup de ciutadans i integrants d'assemblees d'indignats han impedit la circulació durant uns minuts a la C-35 a l'altura d'Hostalric (Selva) en protesta pels ajustos sanitaris a Sant Hilari de Breda, Arbúcies, entre d'altres.

També a Blanes, un centenar de veïns han tallat el tràfic de forma pacífica per informar als conductors de les retallades que afectaran a aquesta zona, així com a la GI-552 al terme municipal de Sant Celoni, on també s'han concentrat com a protesta per les retallades.

Igualment, s'han produït alguns talls puntuals de la circulació a la carretera N-150 per part de col·lectius procedents de Barberà del Vallès, Badia del Vallès, Santa Perpètua de la Mogoda, entre d'altres municipis, que han impedit el pas de vehicles, provocant en alguns casos l'empipament dels conductors, encara que en altres, la mobilització ha comptat amb la seva solidaritat.

De la seva banda, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha reconegut avui als mitjans de comunicació que la Generalitat es troba davant una situació complicada per les decisions que ha d'adoptar per les retallades pressupostaris, i que afecten també a l'àmbit sanitari.

Com exconseller del ram –Trias que va ser titular de Salut en un dels governs de Jordi Pujol– ha insistit que el futur passa per no augmentar el dèficit i ajustar la despesa. “Ja vindran moments de vaques més grasses”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS