Societat

GARRIGUES

Amenaces en la cercavila de la festa major de les Borges

El primer tinent d'alcalde s'enfronta amb membres d'una colla i els invita a solucionar la polèmica a mastegots

Imposicions, falta de respecte, agressions, amenaces i exclusions. Aquests són els actes que retreu la colla Muntadors de Pollastres Grossos (MPG) als “representants institucionals” de les Borges Blanques durant la trobada de gegants de la festa major. Dies abans, el conflicte s'havia generat perquè la comissió de festes havia restringit l'entrada a plaça de la colla durant la cercavila, al·legant que era incompatible amb els gegants. L'MPG és una colla molt activa que es disfressa per tractar amb humor l'actualitat garriguenca. Tot i estar en desacord, van entrar a plaça després de la cercavila com havien pactat amb la comissió de festes.

Una estona abans, però, i segons un comunicat de l'MPG, el primer tinent d'alcalde –l'independent Francesc Macià, clau en el pacte de govern de CiU– “en clara actitud desafiant i agafant pel pit” un dels membres de la colla, “el va amenaçar” dient-li: “Si vols ho anem a arreglar tu i jo al Terrall (un parc).” Un dels acompanyants de Macià també va “empènyer dues noies”. Malgrat els intents, Macià no ha fet declaracions a aquest diari. L'alcalde, Enric Mir, ha donat suport al seu soci i ha especificat: “Li va tocar la camisa per la part alta, que és diferent a agafar-lo pel coll.” L'MPG ha demanat una disculpa oficial, però Mir no hi està disposat. L'oposició es planteja portar-ho al ple. “La segona autoritat del poble es comporta com si fos un segurata busca-raons. És surrealista i poc democràtic”, segons Jordi Satorra (ERC). El PSC exigeix que Macià es “disculpi”.

LA FRASE

Els MPG ja havien provocat la comissió de festes i anaven alegres perquè venien de dinar
Enric Mir
ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.