Societat

La vida social

Un paradís d'alls i carbasses

Disset restaurants participen a la sisena edició de les Jornades Gastronòmiques del Pla de l'Estany dedicades a aquests productes

D'alls en mengem tot sovint, i de vegades sense saber-ho, perquè és un ingredient habitual en molts plats. A la carbassa, en canvi, no hi estem tan habituats. Però això té remei, ja que a partir de divendres i fins al 12 d'octubre se celebren les jornades gastronòmiques de la carbassa i l'all del Pla de l'Estany, uns dies en què aquests dos productes s'apoderen de cuines i menjadors per demostrar –amb l'ajuda de mans expertes i imaginatives– de què són capaços. Allò que va començar modestament, com una prova, arriba ja a la sisena edició, i amb la implicació de disset establiments de la comarca –un nombre mai aconseguit fins ara–, que inclouen en la seva oferta durant aquests dies plats com ara la carbassa rostida amb musclos de roca i escopinyes, el taco d'entrecot a la graella amb ratafia i carbassa escalivada, la terrina de galta de vedella amb alls caramel·litzats i el bacallà a la mussolina d'alls tendres. Són restaurants que al llarg de l'any ja disposen de plats amb all i carbassa a la carta, segons va aclarir Ferran Vila, president del Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany, organitzador de les jornades junt amb el Consell Comarcal i diversos ajuntaments. En aquestes dates, però, n'accentuen el protagonisme. Els menús costen entre15 i 70 euros, però es poden aconseguir descomptes de fins al 25 %, sempre que se'n consumeixin uns quants.

La proposta coincideix amb la celebració de les fires de l'all (Cornellà del Terri) i de la carbassa (Esponellà) el cap de setmana de l'1 i el 2 d'octubre. A totes dues festes, les jornades hi tindran una presència notable. A Cornellà es faran unes demostracions de preparació de plats amb all, i a Esponellà, una paella gegant amb carbassó i uns còctels amb el mateix ingredient. “Ja hem fet proves i segur que sortirà bé”, va explicar ahir Vila, en la presentació de les jornades a la premsa, al costat del president del Consell Comarcal, Jordi Xargay.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse a Rodalies

barcelona

Afectació general a la xarxa de Rodalies per un robatori de coure a Montcada

BARCELONA
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona