Societat

Una Mercè verda!

novetat · Els Castellers de Vilafranca descarreguen el primer 3 de 9 amb l'agulla de l'any en un altre recital que va ser fabulós públic · Els Minyons de Terrassa carreguen el 2 de 9 en una plaça Sant Jaume plena a rebentar

Dimensió verda! Fins i tot la policia va haver de tancar els accessos a una plaça de Santa Jaume plena a vessar, com mai, per veure la diada castellera de la Mercè, una de les cites més importants de la temporada en què els Castellers de Vilafranca van ser uns triomfadors incontestables. Els verds van arrasar amb tres castells de gamma extra, entre els quals el primer 3 de 9 amb l'agulla d'aquesta temporada i van firmar la millor actuació de la història de la diada barcelonina. Per la seva banda, els Minyons de Terrassa van carregar el 2 de 9 en una actuació que, tot i aquest contratemps, també va tenir símptomes positius.

Però els que estan en una altra dimensió són els de la camisa verda. Els Castellers de Vilafranca van obsequiar la concurrència amb una actuació colossal. D'entrada, els verds van escalfar motors amb el 4 de 9 i després es van llançar a complir seu gran objectiu de la jornada, el 3 de 9 amb l'agulla. És una construcció de nova fornada que només ells havien descarregat abans (Sant Ramon i Tots Sants de l'any passat) i que ahir van tornar a dominar per tercera vegada consecutiva. La victòria es va fer pregar, ja que en un primer intent el pilar dels verds va caure quan el tres –una roca– es descarregava sense problemes. Convençuts que allò havia estat un simple accident, la colla hi va tornar i a la segona van assolir una altra meravella per a la seva col·lecció. En tercera ronda, els vilafranquins van optar per la torre de 9, segons el seu cap, David Miret, perquè “volíem treballar manilles amb vista al 3 de 10 de Tots Sants” i van arrodonir el festival amb el tercer castell de màxima dificultat de la seva sèrie, un esforçadíssim pilar de 8. Va ser de traca i mocador!

Per als Minyons de Terrassa, la diada de la Mercè és una cita molt especial i Sant Jaume, una de les seves places que els és un talismà. En el context actual, a més, tot i que són conscients que Vilafranca tenia un programa superior, per als Minyons, l'actuació d'ahir va ser l'oportunitat de confirmar il·lusions amb vista al 3 de 10 que volen fer a Girona. En aquest sentit, les cares dels terrassencs al final de l'actuació eren d'una certa contrarietat, ja que confiaven descarregar el 2 de 9. De totes maneres, un gamma extra sempre té cops amagats i ahir va llançar un avís mentre pujava que va transmetre nervis als pisos superiors, que van acabar trencant el castell després de carregar-lo.

La lectura positiva per als Minyons, en clau gironina, és que el 3 de 9 va mantenir un nivell alt i que el folre i les manilles del 2 de 9 van quedar intactes i amb els quarts conservant la posició. La caiguda va fer que la colla rebaixés pretensions i assolís el 4 de 8 amb l'agulla i un bonic pilar de 7. I res no hauria de canviar.

Els Castellers de Barcelona van completar el cartell de la dida. La colla degana de la ciutat es presentava al seu compromís més important amb molts de dubtes, que es van posar en evidència en el castell de sortida, el 4 de 8, una estructura que no li hauria de provocar gaire problemes, però que van haver de desmuntar dos cops per indecisió de la canalla.

Tot i la decepció. El cap barceloní, Eduard París, va donar l'ordre de muntar peu i folre de torre de 8, un castell que enguany Barcelona encara no havia intentat mai. Amb un tronc barrejat de veterania i joventut, els Castellers de Barcelona van saber dominar les emocions i tenir el comportament de colla prou bo per liquidar una torre molt ben controlada. Després, la colla va completar el 4 de 8 i, aquesta vegada sí, ho van fer sense cap problema.

DISSABTE Tarragona
Joves Xiquets de Tarragona
4/8a(c), 4/8, P/4 (arriba a l'aj.)
Xiquets de Tarragona
4/8, 3/8, P/4 (arriba a l'ajuntament)
St. Pere i St. Pau
id3/7, i4/6, P/4(c)
Sitges
Joves Xiquets de Valls 4/8, 3/8, 5/7, vano de 5 Castellers de Sant Cugat 5/7, 3/7s, 2/7, P/5 Jove de Castellers de Sitges 5/7, 7/7, 3/7s, vano de 5)
DIUMENGE Ripollet
Castellers de Sabadell 3/8, 4/8, 5/7, vano de 5 Castellers de Cerdanyola 2/6, 3/7, 4/7, 2P/4 Tirallongues de Manresa 3/7, 3/6a, 2/6, P/5
La pluja frustra la Mercè local
La diada local de la Mercè es va suspendre dissabte per la pluja. Ho van decidir els caps de les colles. Ahir els Castellers de Barcelona estaven molestos perquè se'ls acusava de ser els més interessats a suspendre-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA