Societat

La vida social

Un mateix nom per a dos carrers

L'Ajuntament de Montagut i Oix fa una enquesta als veïns per trobar una alternativa al nom del carrer de la Font, que està repetit

Els dos nuclis principals del municipi de Montagut i Oix tenen un carrer de la Font cadascun, coincidència que de tant en tant ha comportat confusions. L'Ajuntament ha decidit canviar-los el nom, però abans de concretar-lo, ha demanat a través d'una enquesta l'opinió dels veïns afectats: al voltant de 25 famílies de Montagut i cinc d'Oix. De les primeres respostes es dedueix, però, que la majoria dels que hi viuen no volen renunciar al nom de sempre, instaurat quan Montagut i Oix eren dos municipis diferents. Tot i que ja fa força anys que comparteixen Ajuntament –els van unificar el 1972– es conserven les identitats ancestrals respectives i els que governen el consistori saben que això s'ha de tenir sempre molt present, si no volen ferir sensibilitats. “Per descomptat, respectem el punt de vista dels que viuen en aquests carrers i si es confirma que n'hi ha molts que no volen el canvi, en mantindrem el nom, però demanarem que quan donin l'adreça a algú deixin ben clar si es tracta de la Font de Montagut o la Font d'Oix”, ha manifestat l'alcaldessa, Mònica Boix.

Participació

Aquesta consulta s'emmarca en la voluntat de l'equip de govern (de CiU) de fomentar la participació dels ciutadans en les decisions del consistori. En aquesta línia, properament demanaran l'opinió dels veïns sobre quin nom posar a un tram petit de via pública que va de l'era de Sant Sebastià (on hi ha la casa de la vila) fins a la carretera de Sadernes, i que no s'ha batejat mai. “Com que és a la vora de l'escola, ens agradaria que fos la mainada qui en proposi el nom”, ha avançat l'alcaldessa.

La numeració de les cases

Resoldre el cas d'aquests carrers és un objectiu que el consistori s'ha marcat per a un termini curt de temps. També vol posar en marxa ben aviat la reordenació de la numeració de les cases de tot el municipi, ja que actualment poden crear confusió. Es partirà d'un projecte iniciat en l'anterior mandat, que es revisarà i que s'acabarà d'elaborar juntament amb Correus. L'objectiu és tenir-ho enllestit per l'any que ve quan el repartiment el faci el carter o la cartera que rellevarà l'actual, que es jubila. “Es pot dir que el carter d'ara, com que fa tant de temps que hi és, coneix tothom, però el que vingui nou es pot trobar amb problemes si no hi posem ordre”, adverteix Boix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

Viladecans
MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

barcelona
girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

GIRONA
GIRONA

L'Ultonia rebrà el campionat de Catalunya de cocteleria professional

GIRONA
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona