Societat

Morella inicia un viatge a Romania

La proposta pretén conèixer els llocs de procedència d'alguns dels veïns del poble

L'Ajuntament aprofitarà la visita per entaular relacions institucions i donar a conèixer el Sexenni

Una representació de morellans part avui cap a Romania per a conèixer els llocs de procedència dels veïns del municipi. L'expedició està formada per vint-i-una persones, entre elles el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de festes, Amadeu Bordàs, o els voluntaris de l'Oficina d'Integració i Cohesió Social, Marian Albu i Catallin Chircu.

A més de conéixer distintes ciutats del país, els participants visitaran l'Ajuntament de Buzau i donaran a conéixer les festes del Sexenni, que es celebren l'any que ve. Rhamsés Ripollés i el regidor de governació, Ernest Blanch, han comparegut en roda de premsa per a explicar els objectius del viatge.

Per la seua banda, Blanch destacava que “este viatge de caràcter intercultural cal valorar-lo de forma molt positiva, ja que igual que els veïns d'origen romanés aporten el seu treball ací, nosaltres hem d'intentar conéixer la seua terra”.

Els morellans visitaran Buzau, Transylvania, Brassof o Bucarest. En elles, coneixeran tant llocs turístic com típics de l'economia, treball i tradicions dels romanesos. A més, tant en l'Ajuntament que es visitarà com durant el viatge, es donarà a conéixer Morella i l'esplendor de les seues pròximes festes Sexennals, que se celebraran en el mes d'agost de 2012. La participació al viatge s'ha fet extensible a tota la població.

Cal recordar que l'Oficina d'Integració i Cohesió Social presta distints serveis a la comunitat d'origen romanès. Alguns d'ells són la gestió de canvis burocràtics, facilitar els mitjans per a realitzar les gestions personals, tramitacions amb Conselleria, organització d'activitats interculturals, ajuda als serveis religiosos i, en definitiva, tot allò relacionat amb el foment de la integració dels diversos col·lectius que conformen la plural societat morellana. Finalment, ressenyar que en Morella conviuen més de 300 veïns d'origen romanés, la qual cosa suposa més d'un 10% de la població total de la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ