Societat

La Seu d'Urgell celebra la beatificació de la primera dona catalana en segles

Anna Maria Janer Anglarill va fundar l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell

El Prefecte per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, presideix l'eucaristia que concelebra l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives

L'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell, amb activitat en onze països, celebra aquest dissabte a la Seu d'Urgell la beatificació de la primera catalana en segles, Anna Maria Janer Anglarill (1800-1885), fundadora de la Congregació.

El Prefecte per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, presideix l'eucaristia concelebrada amb l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, i a la qual assisteixen bisbes de les diòcesis catalanes i capellans d'Espanya, Mèxic, Perú i Argentina, a més de delegacions dels onze països amb presència de la institució.

Ana María Janer Anglarill va néixer a Cervera (Lleida), a la diòcesi de Solsona, i va morir l'11 de gener de 1885 a Talarn (Lleida), a la diòcesi d'Urgell.

Va fundar l'Institut de Germanes de la Sagrada Família d'Urgell a La Seu, ciutat on està enterrada, i va impulsar projectes educatius i sanitaris que estan repartits per Espanya, Andorra, Itàlia, Argentina, Paraguai, Uruguai, Xile, Colòmbia, Mèxic, Perú i Guinea Equatorial.

El seu procés de beatificació va començar al novembre del 1951, el 2009 el Papa en va aprovar el decret de virtuts heroiques i al desembre el del miracle per a la beatificació, la curació d'una dona que patia una poliartrosi degenerativa inflamatòria que li impedia moure's amb normalitat, fins al punt d'haver d'anar amb una cadira de rodes.

A Cervera, la seva ciutat natal, la congregació descobrirà una placa a la que va ser casa seva, i a Talarn una altra per senyalitzar la casa en què va morir.

A Catalunya, la congregació fundada per Anna Maria Janer treballa en escoles de Barcelona, Sabadell, El Masnou, Viladecans (Barcelona) i Lleida, una guarderia de Matadepera (Barcelona) i residències d'ancians a Barcelona, Matadepera i Cervera (Lleida) i als hospitals de La Seu d'Urgell i Valls (Tarragona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.