Societat

salut

Salut admet retards en l'homologació de metges

El Departament de Salut va recordar ahir que els metges estrangers poden treballar mentre es tramita l'homologació del seu títol d'especialista. El fet que el tràmit administratiu pugui durar anys fa que es permeti que exerceixin un cop s'ha comprovat que tenen el títol del seu país d'origen. Salut va fer aquest aclariment després que divendres transcendís que dos dels ginecòlegs imputats per la mort d'un nadó a l'hospital de Calella aquest estiu no havien homologat encara el seu títol d'especialista.

Salut defensa que l'homologació de la titulació d'especialista és un tràmit que no modifica les capacitats que té la persona per treballar en una àrea determinada, cosa que ja s'ha comprovat que feia al seu país. En el cas del nadó mort, entre els metges implicats hi ha un ginecòleg del CAP de Canet de Mar, que va seguir l'embaràs de la mare, i la ginecòloga que la va assistir en el part. L'un és veneçolà i l'altra, argentina; tenen al dia el títol de metge, però no el de ginecòleg. El fets van passar el 16 d'agost: alguns dels imputats han declarat que la criatura va néixer morta, però la història clínica del cas recull que la nena era viva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes