Societat

TERRES DE L'EBRE

Reclamen que la Unesco reconegui els correbous

L'Agrupació de Penyes Taurines de l'Ebre comença una campanya perquè els ajuntaments “blinden” les festes amb bous

Amposta i Santa Bàrbara les declaren patrimoni cultural

L'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha començat una campanya perquè la Unesco declare patrimoni cultural immaterial de la humanitat les festes amb bous, amb l'objectiu de “blindar” aquests espectacles. En aquest sentit, han enviat una carta als 52 ajuntaments ebrencs perquè els respectius plens aproven mocions en què declaren els correbous patrimoni cultural immaterial del municipi. I així ho va fer ahir l'Ajuntament d'Amposta, capital dels bous de l'Ebre. “És una mesura més per protegir els espectacles amb bous, que són un patrimoni de les Terres de l'Ebre”, va manifestar el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Josep Garriga. “Recolzem les aficions taurines i voldríem que aquesta proposta arribés a la Unesco”, va afegir-hi l'alcalde ampostí, Manel Ferré. La setmana passada va ser l'Ajuntament de Santa Bàrbara qui va aprovar la declaració i en les pròximes setmanes s'hi afegiran més ajuntaments. “Serà com una cascada”, va dir Garriga. La iniciativa no és de les penyes taurines de les Terres de l'Ebre, sinó que s'han afegit a la petició de l'Associació Internacional de Tauromàquia que ha proposat a ajuntaments de tot l'Estat que declaren els espectacles taurins patrimoni cultural immaterial per presentar la candidatura a la Unesco. “Ens hem afegit a una campanya estatal per aconseguir un reconeixement internacional dels correbous”, van assenyalar Guillermo Martínez i Rogelio Reverté, membres de la junta de l'agrupació de penyes. També es declaren patrimoni cultural immaterial les modalitats més polèmiques: els bous embolats i capllaçats.

LA FRASE

Volem protegir els espectacles amb bous perquè són un patrimoni de les Terres de l'Ebre
Josep Garriga
REGIDOR DE GOVERNACIÓ DE L'AJUNTAMENT D'AMPOSTA

Festa tradicional i multitudinària

Les penyes taurines han elaborat un document en què exposen els motius que justifiquen la declaració dels correbous patrimoni cultural immaterial. El fet de ser una festa tradicional i que aplega un nombrós públic (de totes les edats) és un dels arguments que fan servir els taurins. També destaquen els beneficis que suposa per als municipis organitzar espectacles amb bous, ja que atreuen visitants i actuen com a reclam turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS