Societat

La plantilla de Panrico de Santa Perpètua suspèn la vaga convocada pel mes de desembre

L'empresa s'ha compromès a no presentar l'ERO que afectaria 464 treballadors mentre durin les negociacions

La Generalitat donarà a conèixer divendres el calendari de les reunions entre la direcció de la companyia i els representants sindicals

Els treballadors de la planta de Panrico de Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, han suspès la vaga que havien convocat de l'1 al 31 de desembre per protestar contra l'ERO que prepara l'empresa i que afectaria 464 treballadors de la fàbrica. La plantilla ha pres aquesta decisió després de la reunió que han mantingut aquest dimecres els representants dels treballadors amb la direcció de la companyia, que ha comptat amb la mediació del Departament de Treball. La trobada ha permès apropar postures i obrir un període de negociacions. La Generalitat donarà a conèixer el calendari d'aquestes reunions el proper divendres.

Segons ha indicat el portaveu de CCOO Pedro Izquierdo, l'empresa s'ha compromès a no presentar l'ERO mentre durin les negociacions i a deixar d'aplicar l'expedient temporal que ja s'havia implantat a la planta de Santa Perpètua. Són els dos compromisos que han permès suspendre la vaga.

“La mediació de la Generalitat ha aconseguit asseure les dues parts i posar-nos d'acord en un tema important com és l'inici de les negociacions”, ha explicat Izquierdo, que ha dit també que els empleats estan satisfets d'aquest pas.

En aquests moments, el 80% de Panrico està en mans del fons nord-americà de capital risc Oaktree Capital. Aquest fons s'ha mostrat disposat a injectar entre 105 i 110 milions a Panrico si es presenten fons de viabilitat econòmica satisfactoris per als diferents centres del grup a Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.