Societat

Operació sortida molt esglaonada

Prop de 150.000 vehicles surten de l'àrea metropolitana de Barcelona aquesta tarda, un 31% dels desplaçaments previstos

Els Mossos d'Esquadra desplegaran un dispositiu de 4.000 agents aquest pont

Un total de 147.000 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona el primer dia d'operació sortida per aquest llarg pont de la Puríssima. Aquesta xifra representa el 31% dels 480.000 desplaçaments que preveu el Servei Català de Trànsit (SCT).

L'operació sortida s'ha realitzat de manera molt esglaonada i les retencions han estat molt menors que un divendres normal, segons ha informat l'SCT, que ha establert dues operacions sortida.

A més, ha posat en marxa un dispositiu especial, juntament amb els Mossos d'Esquadra, que ha començat aquest divendres i s'allargarà fins diumenge.

En la primera fase, amb sortida aquest divendres i retorn entre el 4 i el 6 de desembre, es preveu que surtin al voltant de 480.000 vehicles de l'àrea metropolitana de Barcelona. En la segona, amb sortida entre els dies 7 i 8, s'espera un moviment de 450.000 vehicles. L'operació retorn se centrarà fonamentalment en el diumenge 11.

Moments crítics

Els horaris en els quals es preveu més afluència de vehicles són el divendres entre dos quarts de sis de la tarda i les deu de la nit, i dissabte entre les deu del matí i dos quarts de dues del migdia, pel que fa la sortida. De tornada, s'espera més transit per al diumenge 4, de cinc de la tarda a nou del vespre, i dimarts 6, de dotze del migdia a tres de la tarda i de cinc de la tarda a nou del vespre.

Pel que fa la segona part del pont, la mobilitat de sortida es concentrarà entre dos quarts de sis de la tarda del dimecres 7 fins a les deu de la nit, i dijous de deu de la nit a dos quarts de dues del migdia. El retorn, en què s'hi pot sumar la mobilitat pròpia d'un cap de setmana, es concentrarà bàsicament diumenge, de les dotze del migdia a les tres de la tarda i de cinc de la tarda a nou del vespre.

Les vies més conflictives seran aquelles que van cap a zones de muntanya com la C-16, la C-17 i la C-14, així com l'A-2. També pot ser conflictiu l'accés a Espinelves per la C-25, que es troba condicionat per les obres de desdoblament d'aquesta via i es poden presentar complicacions, i els accessos a Andorra per la N-145 i la N-260.

Dispositiu especial

L'SCT ha demanat que s'extremi la prudència al volant per l'elevat nombre de desplaçaments d'oci de cap de setmana al llarg de tota la xarxa viària catalana i per la possibilitat d'inclemències meteorològiques pròpies de l'època.

Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra destinaran 4.036 agents, amb una mitjana de 448 diaris, entre el 2 de desembre a les tres de la tarda fins l'11 de desembre. La policia catalana intensificarà la seva presència a les vies d'entrada i sortida dels grans nuclis urbans i a les zones on es concentrin el major un número d'usuaris. En total, es faran 2.668 controls, dels quals seran 945 d'alcoholèmia i drogues, 740 de casc i cinturó, 443 de transport i 540 de velocitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona