Societat

TRIBUNALS

Dos caçadors furtius faran un curset amb animals

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a pagar 1.440 euros a dos caçadors furtius per un delicte contra la fauna, multa que si no paga cada un pot implicar-los una pena de presó de quatre mesos. La secció desena ofereix als condemnats substituir la pena de presó per la realització d'un curs en un centre de recuperació de fauna protegida. També els castiga a no obtenir llicència de caça durant dos anys.

El tribunal, com sol·licitava el fiscal, revoca l'absolució dictada per un jutge de Mataró, que va considerar que només havien comès una infracció administrativa. El 4 de febrer del 2009 Agents Rurals va sorprendre'ls en un paratge de Cabrera de Mar usant xarxes abatibles per caçar vius ocells fringíl·lids protegits, i ja havien agafat nou caderneres. L'Audiència conclou que cap d'ells –tots dos es van declarar caçadors habituals– gaudia de llicència de caça vigent ni del permís preceptiu de la Generalitat, i que van fer la captura en època de veda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.