Societat

Els sindicats policials i Puig calmen la topada pel castellà

El conseller analitza la situació en una breu trobada amb els líders sindicals

Els representants del Mossos d'Esquadra preparan una taula única reivindicativa

Se citaran per aquest divendres

Després de la tempesta ve la calma. La derivada lingüística del conflicte laboral dels Mossos d'Esquadra ahir va viure el primer desglaç entre els representants dels sindicats d'agents i el Departament d'Interior. Felip Puig, conseller d'Interior, i els líders dels sindicats policials van ser els encarregats d'escenificar i dur a terme la suavització del conflicte, bo i aprofitant una visita oficial a Vilanova del Camí.

El conseller Puig i els portaveus del Sindicat Autònom de Policia (SAP), Valentí Anadón, i del Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), David Miquel, van decidir ahir que es reuniran divendres perquè els agents facin arribar a la conselleria un document únic de reivindicacions i d'oposició a les retallades pressupostàries en aquest cos de seguretat.

Puig va garantir als agents que “entenc perfectament el que està passant”, però va fer-los veure, en una breu conversa, que la protesta lingüística havia anat massa lluny. El conseller va agrair, en to distès, ser rebut “només amb xiulets” i no pas amb símbols espanyolistes.

Tant Miquel com Anadón van insistir al conseller que les postures encara estan força allunyades, tot i que van coincidir que la trobada amb Puig havia estat “positiva” per tal de començar el desbloqueig. L'ocupació de diverses casernes, divendres passat, va forçar Interior a reprendre unes converses sobre la retallada que estaven encallades.

Els sindicats de Mossos d'Esquadra van decidir divendres i dissabte queixar-se per la retallada expressant-se només en castellà. Força agents del cos s'hi van mostrar en contra, sobretot arran de la protesta policial de dissabte de signe espanyolista a Lloret de Mar, contra el president de la Generalitat.

LES FRASES

Millor ser rebut només amb xiulets
Felip Puig
conseller d'interior
Els causants d'aquesta situació han estat els responsables polítics del cos
Valentí Anadón
portaveu de SAP
La conversa amb Felip Puig ha estat positiva
David Miquel
portaveu de spc

Els funcionaris de presons, a punt pel diàleg

Els sindicats de funcionaris de presons confien poder reprendre avui el diàleg amb el Departament de Justícia. El portaveu del CSIF, el sindicat majoritari, Cristian Pérez, creu que la direcció general de Serveis Penitenciaris “hauria de moure fitxa” avui “per calmar els ànims dels companys”. Els funcionaris van bloquejar divendres durant tot el dia l'accés a cinc presons i van posar en alerta màxima el sistema penitenciari català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA