el contrapunt

La policia de Sant Vicenç denuncia que per estalviar hores extres l'Ajuntament no cobreix les baixes

El govern municipal ho nega i defensa que se n'han pagat quan «ha calgut»

Amb l'objectiu de donar suport a l'agent i vetllar perquè no quedés sola i no pogués actuar si hi ha una emergència, fins a sis agents de la policia local de Sant Vicenç que estaven lliures de servei van decidir, com a mesura de protesta, presentar-se a la comissaria i treballar de manera gratuïta i voluntària. Fonts pròximes al cos asseguren que la mesura adoptada es va comunicar al govern i que la resposta va ser que «no feia falta» perquè el cap de la policia local ja acompanyava la nova agent. El pitjor, segons expliquen, és que el responsable del cos des de les sis del matí que treballava i un cop acabat el torn havia fet 26 hores de feina. «Un horari totalment irregular, il·legal i sobretot perillós», apunten. El motiu del conflicte, segons defensen les mateixes fonts, és que l'Ajuntament es nega a pagar hores extres als agents per cobrir les baixes mèdiques i s'opta perquè el servei, que ha de donar cobertura a una població que supera els 5.700 habitants, quedi coix. Per la policia local aquesta és una «petita mostra» del malestar del cos, que arrossega tot un seguit de greuges.

Per la seva banda, el govern municipal de CiU i del grup independent Amics per Sant Vicenç reconeix el que va passar dijous però puntualitza que es tracta d'una situació «puntual». «Es va solucionar requerint el cap de la policia, que, com a responsable, una de les tasques que té és fer front de forma inexcusable a aquests imprevistos», apunten des del consistori. A més, defensen que d'hores extres se'n fan i que s'han pagat «quan ha calgut», i recorden que una de les consignes dels pressupostos municipals d'enguany era la contenció de la despesa i, per tant, la reducció d'hores extres «sempre que fos possible i deixant de banda les situacions imprevistes i els serveis extraordinaris».

Una epidèmia

Talment sembla com si una epidèmia s'estigués escampant pel Maresme. Primer van ser els agents de Llavaneres, que van deixar de prestar certs serveis perquè no els milloraven el sou; després va ser l'alcalde de Palafolls, que, avançant-se a la jugada, es va declarar policialment insolvent i va exigir a la Generalitat que li pagui la policia local perquè no té ni cinc de calaix. Ara és Sant Vicenç, on l'Ajuntament ha decidit no pagar les hores extres, cosa que ha mobilitzat la Guàrdia Urbana, que pensa que ha de treballar més per no deixar desatès el poble. L'alcalde ho pot justificar com vulgui, però la mesura que ha adoptat és, sobretot, d'estalvi econòmic. Aquesta lògica és la que explica que es recorri a l'argument del plus que cobra el cap de policia per exigir-li que treballi més hores de les que pot rendir. Molt malament han d'estar les arques públiques quan s'arriba a retallar la despesa de seguretat, una de les matèries que més valoren els votants...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Acabada la reparació de les rampes d’accés al passallís de l’Onyar

girona

La Setmana Cultural de la UPC ofereix quaranta activitats

TERRASSA

Instal·len 52 caixes niu per potenciar la reintroducció del xoriguer petit

MOLLET DE PERALADA
administracions

Noves protestes de la Policia Local de Mataró al ple

mataró

Adjudiquen les obres de reparació de la sèquia Monar

GIRONA
societat

Sanció de 900.000 euros a Renfe per l’avaria de Gavà de fa un any que Adif va atribuir a un llamp

barcelona

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA