Societat

opinió

El terratrèmol sacseja la xarxa

Es preguntaven si era una explosió, una tempesta elèctrica o un avió que havia trencat la barrera de so

El petit terratrèmol que es va registrar dimarts a la nit al Cap de Creus no només es va deixar sentir a Cadaqués, Palau-saverdera, Roses i el Port de la Selva. També va sacsejar la Xarxa. Twitter i Facebook bullien, des que a les 21.56 hores es va produir un moviment sísmic d'1,5 graus en l'escala de Richter i amb epicentre al parc natural. A aquella hora, però, no se sabia què havia passat exactament i molts internautes empordanesos es dedicaven a penjar a internet les seves teories de què podia haver provocat el fort soroll que havien sentit. Es preguntaven si es tractava d'una explosió, una tempesta elèctrica o potser un avió que hauria trencat la barrera del so. De seguida, el desconcert i l'ensurt que es van endur molts veïns es va traduir amb trucades tant a la policia local com als Mossos d'Esquadra per preguntar què estava passant i per explicar que el terra havia tremolat i que havien sentit un soroll que semblava una forta explosió.

L'ajuntament de Roses, a través del seu compte de Facebook, s'afanyava a confirmar que tot plegat es tractava d'un petit moviment sísmic que no havia comportat cap incident. De fet, el rebombori va fer que en aquesta vila fins i tot es convoqués la Taula d'Emergències amb les forces de seguretat i el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero al capdavant, tot i que es va aixecar al cap de poc. També l'exalcaldessa, Magda Casamitjana, intentava calmar els veïns preocupats enllaçant una informació de l'Institut Geogràfic Estatal que confirmava el terratrèmol de força 1,5. També ho feia l'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que ho definia com el que hauria “semblat una explosió sorda” i demanava als seus amics del Facebook si havien sentit alguna cosa. “A Cadaqués, res”, deia un; “A Llançà , res de res”, hi afegia algú altre. I en canvi, d'altres: “Fins i tot el gos s'ha espantat” o “A Palau, s'ha sentit perfectament”. Mentrestant, també se'n parlava, i molt, a Twitter i Protecció Civil confirmava que era un petit moviment sísmic, mentre que algú, posant-hi un toc d'humor, acabava atribuint el sisme a l'”ímpetu” al llit que van confessar la Pilar Rahola i el seu home al programa televisiu El convidat que l'Albert Om va gravar a la casa de la parella a Cadaqués.

Tot plegat, finalment el terratrèmol va sacsejar més les xarxes socials que res més. Ara, tots els que van compartir la vivència a Internet ho poden seguir fent. I és que l'Institut Geogràfic demana a través de la web que tothom qui ho vulgui relati la seva experiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona