El pont passa la prova

La remodelació del pont penjant d'Amposta es va inaugurar ahir oficialment recordant la prova de resistència que es va fer el 1920

L'agost del 1920, tot just acabada la construcció del pont penjant d'Amposta, 44 carros carregats amb sacs de grava i pedra, que sumaven en total uns 66.000 quilos, van creuar el pont per comprovar la seua resistència. Ahir, després que el pont s'obrís al trànsit el mes passat, un cop acabades les obres de remodelació, es va tornar a recrear aquesta prova per inaugurar, oficialment, una nova etapa de la icona més important de la capital del Montsià. Aquest cop, però, la prova va ser simbòlica, amb trenta carros estirats per cavalls carregats amb sacs de palla. Un per un van travessar el pont d'un costat a l'altre amenitzats per la Lira Ampostina, tal i com es va fer en el seu moment, però aquesta vegada sota la mirada expectant i emocionada de centenars de ciutadans, que van acudir a l'avinguda Alcalde Palau per participar en la festa i ser testimonis de com el pont va superar, un cop més, aquesta prova de resistència. La festa, però, no va acabar aquí. Després que els carros desfilessin per l'avinguda, darrere de la Lira Ampostina, l'alcalde d'Amposta, acompanyat de la subdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarès, va donar per inaugurada la remodelació, i tot seguit les corals dels centres escolars i de les dues escoles de música van cantar l'himne de la ciutat. El punt culminant de la festa va ser el castell de focs que va acompanyar l'encesa de la il·luminació del pont. Tot plegat, un homenatge a l'emblema més important de la ciutat, que tal com va assegurar l'alcalde del municipi, Manel Ferrer, «ha de ser un signe d'unió amb les altres comunitats de parla catalana».

En aquest mateix sentit, l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, va manifestar que el pont «és un nexe d'unió que significa el treball en conjunt».

Cloenda del centenari

A més de deixar el pont inaugurat, l'acte d'ahir també va sevir de cloenda de les activitats que s'han realitzat al llarg de l'any per celebrar el centenari de la ciutat. Maria del Mar Panisello, regidora de Cultura, ho va dir ben clar: «No es pot concloure millor aquest any de celebracions sinó inaugurant l'essència de la nostra ciutat.» L'alcalde d'Amposta, Manel Ferrer, també es va mostrar satisfet de totes les activitats que s'han dut a terme per commemorar el centenari i va assegurar que han servit «per preservar les arrels i ser un homenatge als nostres avantpassats, així com per refermar l'orgull de ser ampostins».

Ferrer va fer públic un agraïment a totes les entitats i associacions que han col·laborat en la celebració, i en aquest sentit va assegurar que Amposta «és una ciutat rica en la vessant del teixit social i que, sense les entitats, una activitat com la d'avui no s'hauria pogut realitzar».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.