Societat

Triple crim a Barcelona

Uns avis i la seva néta de 16 anys moren de forma violenta al seu pis al barri de la Sagrada Família

El jutge prohibeix als Mossos d'Esquadra informar sobre res dels fets i s'investiga si hi ha altres persones implicades en el cas

Una parella d'uns 85 anys
i la seva néta, de 16, van morir de forma violenta al seu pis, situat al número 287 del carrer Sardenya, al cor de la Sagrada Família de Barcelona.

La investigació del triple crim està sota secret de sumari per ordre del jutge de guàrdia i els Mossos d'Esquadra no van desmentir ni confirmar cap versió del colpidor succés. La hipòtesi inicial, difosa pels veïns del barri, és que la noia havia mort els avis i després s'havia suïcidat. Una segona línia d'investigació oberta és que no es tracti d'un parricidi, sinó que una altra persona o diversos individus hagin mort la família per robar-los. La policia els podria haver trobat lligats. A més, diversos agents de la policia catalana buscaven indicis, o potser l'arma homicida, escorcollant els contenidors d'escombraries de l'encreuament del carrer Sardenya amb Mallorca.

Passades les cinc de la tarda, els Mossos van rebre l'alerta del succés. Els comerciants de les dues botigues que hi ha a banda i banda del portal de l'edifici on vivien les víctimes no van sentir crits ni soroll provinents del segon segona. La policia va tallar aquest tram del carrer per poder treballar millor. La comitiva judicial s'hi va estar força estona, i cap a dos quarts de nou del vespre la furgoneta forense es va endur els tres cadàvers i van començar a desfilar els investigadors, amb les proves dins una caixa de plàstic.

Els veïns, envoltats per un núvol de càmeres de televisió i periodistes, recordaven la família, que era de nacionalitat espanyola. La farmacèutica del barri va explicar que els avis eren una parella “maca”, i que hores després de conèixer-se el succés la filla dels difunts era al bar del davant parlant amb agents dels Mossos d'Esquadra. Una treballadora d'un supermercat també va relatar que la néta era atenta amb la seva àvia i que ella li deia de forma simpàtica “la Barbie perquè era molt prima i duia els cabells rossos i molt llargs”. Acostumaven a pujar-los a casa la compra pesada, com ara les caixes de llet. Altres recordaven l'home gran, que cada dia sortia a passejar el gos per l'illa del turístic barri.

Inicialment, els Mossos havien convocat els mitjans de comunicació per informar del cas, i així evitar alarmes entre la ciutadania i especulacions sobre una possible banda de lladres. El magistrat de guàrdia de Barcelona va fer desconvocar la roda de premsa i no va permetre informar de res. Potser encara hi ha massa indicis per lligar.

A la ciutat de Barcelona ja hi va haver un triple crim el juliol de l'any 2009. Un ciutadà xinès va confessar que havia mort uns compatriotes, una parella i la seva filla, perquè deia que l'explotaven.

LA DATA

15.07.09
Triple crim al barri d' Horta.
Un ciutadà xinès va confessar que havia matat un matrimoni també xinès i la seva filla.

Una mort cada dos dies des de principi d'any

El mes de gener encara no ha acabat i a Catalunya ja han mort dotze persones assassinades. Almenys cinc d'aquestes víctimes són dones que han mort a mans de les seves parelles o exparelles. La dramàtica mitjana d'una víctima cada dos dies supera la de l'any passat, en què va morir assassinada una persona cada quatre dies. Aquests són els crims que han precedit els dos que van tenir lloc ahir mateix.

3 de gener

Un home de 57 anys és detingut per haver assassinat la seva dona, de 54, que va aparèixer morta al seu domicili de l'Ametlla de Merola, a Puig-reig (Berguedà).

Un jove senegalès mor durant una baralla entre membres d'aquesta nacionalitat i un grup de persones d'ètnia gitana al carrer Palerm, al districte de
Sant Martí de Barcelona.
Els Mossos van detenir
quatre persones.

7 de gener

Detenen un veí de Valls de 34 anys com a presumpte autor de la mort d'una nena de cinc mesos que era filla de la seva parella, a Valls.

8 de gener

Localitzen el cos d'una dona de 40 anys al seu
domicili del carrer dels Caputxins de Tarragona. La policia deté l'ex-xicot.

10 de gener

Un home mata dues
persones a punyalades en una baralla en un bar de l'Hospitalet de l'Infant.

13 de gener

Detenen un noi de 21 anys com a presumpte
autor de la mort de la
seva parella, de 57, a
Mollet del Vallès.

21 de gener

Una dona de 33 anys apareix morta a ganivetades al seu domicili de Santa Coloma de Queralt. Els Mossos detenen el marit, que se suïcida l'endemà
davant dels agents.

24 de gener

Troben morta a ganivetades una jove d'origen indi de 25 anys al seu domicili d'Olot. De moment, la policia no ha fet cap detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona

El PSSJD investiga l'ús de substàncies piscodèliques contra la depressió resistent

Sant Boi de Llobregat
SANT PERE PESCADOR

Insten l’Estat a expropiar el sòl privat a la gola del riu Fluvià

SANT PERE PESCADOR
TORROELLA DE MONTGRÍ

Conflicte perquè la guingueta de Mas Pinell serà del Delfín Verde

TORROELLA DE MONTGRÍ
Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna
URBANISME

Tretze pagesos cedeixen l’espai per al vial de Santa Susanna

SANTA SUSANNA

Un cotxe amb càmera de lectura de matrícules controlarà la zona blava

Lleida
MEDI AMBIENT

Caminada a Calella per donar valor a un paratge natural amenaçat per un nou enllaç a l’autopista

CALELLA

Dues cooperatives d’habitatge faran 283 pisos protegits al Parc de l’Alba

Cerdanyola del Vallès