Societat

Dos esquiadors ferits per una allau a la Val d'Aran

Els Pòmpiers d'Aran rescaten els dos homes a la cota 2000 del Montcorbisson

Es tracta de dos guardes del Conselh Generau que realitzaven una travessa d'esquí de muntanya

Dos esquiadors de muntanya han resultat ferits, un d'ells de gravetat, aquest dimecres al migdia després de veure's sorpresos per una allau a la Val d'Aran, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Es tracta de dos guardes del Conselh Generau d'Aran que realitzaven una travessa d'esquí de muntanya quan s'han vist afectats per una allau a la cota 2000 del Montcorbisson, a l'oest del nucli urbà de Vielha e Mijaran. Un dels esquiadors ha quedat colgat sota la neu, mentre que l'altre ha pogut donar l'alerta als serveis d'emergència.

Després de rebre l'avís, que ha arribat poc després d'un quart de tres de la tarda, efectius del Grup Actuacions Especials (GRAE) dels Pompièrs d'Aran i dels Bombers de la Generalitat, així com personal mèdic s'han desplaçat en helicòpter fins al lloc dels fets.

L'equip de rescat ha pogut identificar el lloc on es trobava el jove que havia quedat atrapat sota la neu gràcies a què duia un aparell localitzador (arva).

Els dos joves han estat traslladats en helicòpter fins a l'Espitau de Vielha. Un d'ells, que ha alertat els serveis d'emergència, té símptomes d'hipotèrmia lleu i contusions mentre que el segon, que havia quedat colgat sota la neu, ha ingressat en estat crític, després d'haver estat remuntat d'una aturada cardiorespiratòria al mateix lloc de l'accident.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha explicat que els dos guardes ferits són experimentats i que donaven suport puntual al centre de Predicció d'Allaus al Consell General d'Aran, segons recull l'ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.