Societat

El tren accidentat a Mataró serà retirat aquesta nit

Renfe assenyala que les operacions per treure els vagons sinistrats són complexes i requereixen ajuda externa

Sis ferits en el sinistre són donats d'alta mentre que quatre més continuen en observació

Les tasques per retirar el tren de Rodalies que ha xocat aquest dijous contra el topall de la via 4 de l'estació de Mataró no es portaran a terme fins aquesta nit, segons ha informat Renfe.

L'operador ferroviari ha explicat en un comunicat que les maniobres per treure els vagons sinistrats són molt complexes i cal l'ajuda d'equipaments externs, com grues de carretera, entre d'altres.

L'accident s'ha produït cap a tres quarts de nou del matí quan un tren que realitzava el trajecte de la línia R1 de Rodalies entre Molins de Rei i Mataró ha impactat contra el topall del final de la via per causes que encara s'han d'aclarir.

Deu persones han resultat ferides en la incidència, vuit de les quals han estat traslladades a l'hospital de Mataró i dues més a Can Ruti. Sis dels ingressats a la capital del Maresme ja han estat donats d'alta, mentre quatre persones més encara estan sota reconeixement hospitalari, entre les quals es troba el maquinista del tren. Amb tot, tenen lesions considerades de caràcter lleu i s'espera una evolució favorable.

Pel que fa al servei a la línia R1 de Rodalies, Renfe ha assegurat que la incidència no està afectant a la circulació de trens i només s'ha hagut de suprimir el tren Mataró-Molins de Rei que tenia la sortida programada a les 10:03h.

A causa de la incidència, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA