Societat

Els agents rurals qualifiquen els incendis del Pirineu lleidatà de “mort anunciada”

El cap dels agents, Llorenç Ricou, admet que aquesta situació era bastant previsible pel vent i la falta de pluges

Atribueixen a la caiguda de cables elèctrics el del Pallars i de l'Alta Ribagorça

El cap del cos dels agents rurals, Llorenç Ricou, ha assegurat aquest divendres que els incendis que estan arrasant diversos nuclis del Pirineu lleidatà eren una “mort anunciada” i els ha atribuït a la caiguda de cables elèctrics per les fortes ratxes de vent que han afectat la zona. Així, els dos incendis de les zones del Pallars i l'Alta Ribagorça estan relacionats amb instal·lacions elèctriques.

Per altra banda, el cap del cos dels agents rurals també ha assenyalat que l'únic que està en investigació és el de Calbinyà “perquè és una zona molt gran en la qual es van fer tasques forestals no fa gaire”. A més a més, ha subratllat que fa temps que s'havien realitzat les cremes autoritzades, “però pot donar-se la casualitat que hagués cremat per sota per la sequera”.

Segons Ricou, aquest dijous es va viure una situació excepcional amb vents superiors a 60 quilòmetres per hora que van accentuar la gravetat dels incendis. “Aquesta situació era bastant previsible. Portem més de tres mesos sense que caigui una gota d'aigua. Mentre no hi havia vents importants la situació estava controlada”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.