Societat

La Gira ompli les Falles de música en valencià

Escola Valenciana comença el seu festival itinerant demà dissabte a Burjassot amb Obrint Pas, Atzembla i Aspencat

La Gira, el festival itinerant de música en valencià organitzat per Escola Valenciana, arriba a la VII edició amb 10 concerts on vora quaranta grups mostraran diversitat d'estils musicals.

Començarà amb el Concert de Falles, un dels més importants de la Gira, que se celebrarà el dissabte 17 de març a l'auditori de la casa de cultura de Burjassot i que enguany presenta un cartell de luxe. Obrint pas, una formació plenament consolidada, que va editar el disc Coratge l'any passat i que ha recorregut mig món amb els seus temes, serà el colofó d'una nit que arrancarà amb les notes d'una jove formació, Atzembla. Els seguirà Aspencat, el grup de la Marina Alta que presentarà el seu nou disc Inèdit, amb dues cançons noves i la col·laboració d'un bon nombre de músics amics.

El coordinador de la Gira, Voro Golfe, ha remarcat que “el Concert de Falles sempre ha tingut un poder de convocatòria massiu, que demostra que hi ha un públic jove que vol una programació musical en la seua llengua”. Golfe ha afegit que “malgrat el desànim de la societat en general a causa d'una crisi econòmica que sembla que no acaba mai; malgrat les retallades en el sector públic –i molt en particular en l'ensenyament–, dels drets laborals efectuades pel govern valencià, Escola Valenciana i Reviscola no han variat el seu full de ruta i tornaran a fer sentir la seua veu i a posar en relleu la vitalitat d'un dels seus projectes emblemàtics: la Gira”.

Les entrades anticipades estan pràcticament exhaurides i Escola Valenciana preveu un ple total amb vora 3.000 assistents.

Cloenda a Benlloch

La pròxima parada de la Gira 2012 serà Ontinyent, que acollirà un concert entorn de la celebració del que serà la primera Trobada d'Escoles en Valencià d'enguany, el pròxim 31 de març.

A partir d'ací les següents cites seran: Barcelona, el 21 d'abril; Alacant, el 27 d'abril; Antella, el 4 de maig; València, el 5 de maig; Vilallonga el 19 de maig; el Poble Nou de Benitaxell el 26 de maig; El Fesfoc (Cconcert de Fogueres), el 15 de juny; i el Feslloch, el festival de cloenda de Benlloch, el 5, 6 i 7 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

A Sitges hi ha 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona