Societat

vallès

La fiscalia investiga si dues gasolineres han contaminat aigua

La fiscalia de medi ambient i urbanisme ha obert dues investigacions per contaminació d'aigües subterrànies, una a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i l'altra a Montmeló (Vallès Oriental). Segons ha informat el fiscal, ha actuat arran de denúncies als mitjans i de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), i la contaminació estaria provocada “en principi” per estacions de servei.

L'estació de servei de Montmeló és del grup Repsol. L'ACA considera que l'origen de la contaminació és un pou d'aigua amb excés d'hidrocarburs que la gasolinera utilitza per al túnel de rentatge. L'alcalde de Montmeló, Antoni Guil, en declaracions a l'ACN, coincideix amb aquesta diagnosi i avisa que aquest pou no està legalitzat. L'Ajuntament té obert un expedient sancionador a Repsol per les aigües contaminades. La petroliera ha assegurat que estan a disposició del consistori i de la Generalitat, i que “no hi ha proves concloents” que demostrin que la contaminació tingui alguna cosa a veure amb el pou.

El cas de Santa Perpètua es remunta a l'estiu del 2011, quan el govern municipal va començar a rebre queixes dels veïns de la zona de l'aqüífer de la Llagosta, que assenyalaven que els pous feien pudor de gasolina. Les indagacions van apuntar a la gasolinera del pont Vell de l'empresa BP. “BP va reconèixer que havia subcontractat una empresa per dur a terme unes obres en un tub de descàrrega i que els operaris l'havien foradat accidentalment”, diu la regidora de Medi Ambient, Carme Araque, que assegura que aquest fet hauria comportat una fuita d'uns 9.000 litres de gasolina sense plom. El desembre passat BP va presentar un projecte per solucionar el problema. “Ara ens han informat que les màquines que necessiten les han de demanar a l'estranger i que trigaran més temps a solucionar-ho”, lamenta Araque.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
alemanya

Ascendeixen a cinc els morts en les inundacions amb un Danubi amenaçador

barcelona
SOCIETAT

Protesten contra la fira de drons pels vincles amb la indústria armamentística

Barcelona

Nova campanya amb descomptes per esterilitzar animals de companyia

porqueres

Proposen les Aules Sènior de Mataró per rebre la Creu de Sant Jordi

Mataró
societat

Alerten d’un intent d’estafa simulant ser el compte oficial de la Casa Natal de Dalí

figueres
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

girona
INFRAESTRUCTURES

Inicien les obres de les carreteres T-310z i T-321 entre Mont-roig i Vilanova d’Escornalbou

Vilanova d’Escornalbou

Es crea Impulsa’t, un nou servei d’orientació juvenil a l'Alt Empordà

figueres