Societat

UGT i CCOO xifren el seguiment de la vaga en un 76%

El sindicats destaquen la paralització de la Ford, el port i Mercavalència i la manca d'incidents ressenyables

La jornada de vaga general d'aquest dijous al País Valencià ha sigut valorada com un èxit per part dels principals sindicats convocants, UGT i CCOO, que han destacat la paralització total d'importants centres de treball com la factoria Ford a Almussafes, el port de València o Mercavalència.

Els secretaris d'organització de CCOO al País Valencià, Alfonso Arnedo, i de l'UGT, Carlos Vila, han comparegut per donar les primeres xifres de seguiment. Els sindicats estimen que ha sigut secundada en un 76% pels treballadors, remarcant la “desolació en alguns polígons industrials”, amb un seguiment de més del 90% en el sector de la Indústria.

En el sector públic, els sindicats han informat que el seguiment en les universitats ha sigut del 90%, mentre que ha sigt d'un 60% en l'ensenyament no universitari. La sanitat ha secundat la vaga en un 55% mentre que l'administració pública de la Generalitat valenciana ha secundat en un 65% i l'administració de justícia en més d'un 55%.

Els sindicats també han destacat el seguiment en sectors importants de l'economia valenciana com el taulell, per damunt del 90%, la factoria Ford a Almussafes (Ribera Baixa), tancada totalment, o en Radiotelevisió valenciana, que amb un seguiment de més del 75% ha hagut de modificar la programació.

Arnedo ha remarcat que aquestes mobilitzacions s'han produït amb normalitat “pese a qui pese” i que manifesten el “clar rebuig a una reforma laboral injusta, ineficaç i inútil, que en paraules del president del govern no crearà ocupació enguany”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona