Societat

setmana santa

Retorn a la sobrietat en les processons de Mataró

Es recupera la processó del Silenci de dijous sant i la conjunta de divendres sant serà “més austera”

La tradició de les processons catalanes, molt més sòbries que les andaluses i amb un marcat sentit de recolliment dels participants, agafarà protagonisme a Mataró, on es viu la Setmana Santa més participativa del Maresme. Així, la Confraria de l'Oració del Senyor a l'Hort, la Confraria de la Coronació d'Espines i la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors recuperen per dijous sant la processó del Silenci pels carrers del centre de la ciutat. En aquest sentit, fonts dels organitzadors assenyalen que en l'acte principal de divendres sant, en què es reuneixen totes les congregacions i confraries, s'imposarà un to més auster i de retorn a l'essència de la celebració catalana. En la cita de divendres sant hi prenen part nou agrupacions i els Armats de Mataró, que aquest any estrenen cuirassa i commemoren els deu anys d'haver estat nomenats patrimoni cultural de la ciutat. D'altra banda, l'edició de la Setmana Santa del 2012 a la capital del Maresme també inclou dos aniversaris més: els 25 anys de la Germandat Nostra Senyora de la Soledat i també de Nostre Senyor Jesús Natzarè i Nostra Senyora de l'Esperança. Finalment, la figura de la Mare de Déu dels Dolors, de la Germandat Jesús Captiu i Nostra Senyora dels Dolors, lluirà un nou pal·li.

Pel que fa a Pineda de Mar, una de les poblacions del Maresme on el seguiment de la processó de divendres sant atreu milers de persones, destaca la reforma del pal·li del pas de la Mare de Déu dels Dolors i l'ampliació del nombre de portants. La Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i del Crist Jacent també ha editat un CD.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot