Societat

societat

La població estacional és superior a la del padró en set de cada deu pobles gironins

Segons dades de l'Idescat del 2010, Pals, Tossa de Mar, Castell-Platja d'Aro, Calonge i Torroella de Montgrí són els municipis catalans on més es concentra aquest fenomen

La població estacional és la diferència entre les entrades de persones que resideixen en altres municipis i les sortides de població, ja sigui per treballar, estudiar, segones residències o vacances. En tots dos casos, cada persona només es compta d'acord amb el nombre de dies que hi és present. Segons dades de l'Idescat, si ens centrem en les comarques gironines, la població estacional és positiva en set de cada deu dels municipis gironins estudiats. Aquí es troben alguns dels municipis de Catalunya amb més incidència de la població estacional com, per exemple, Pals, Tossa de Mar, Castell-Platja d'Aro, Calonge, Torroella de Montgrí i l'Escala. En concret, en aquests municipis, la població estacional és positiva durant tot l'any, però especialment en l'època estival. Això provoca que, en una mitjana anual, la població present al municipi superi en més d'un 40% la població empadronada.

Municipis turístics

D'altra banda, i dins els paràmetres de municipis turístics, destaca Lloret de Mar, que és un dels municipis amb més població estacional en nombres absoluts. Aquest municipi assoleix una població estimada superior als 50.000 habitants, malgrat tenir una població empadronada inferior a aquesta quantitat. Girona, com a focus d'atracció de mobilitat laboral i estudiantil, destaca perquè té població estacional de signe positiu, cosa que fa que aquesta estimació en la mitjana anual sigui de 104.938 persones a temps complet anual, un 9% superior a la població resident. Tot i això, la població estacional de Girona al tercer trimestre és de signe negatiu. Hi ha deu municipis gironins que tenen una població estacional negativa i que es caracteritzen per ser municipis d'interior, entre els quals hi ha les capitals comarcals següents: Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Olot i Santa Coloma de Farners.

Segons les dades facilitades per primer cop per l'Idescat, sobre estimacions del 2020, l'anàlisi mostra que la meitat de les comarques catalanes tenen població estacional positiva els quatre trimestres de l'any. Dels 219 municipis de què s'ofereixen resultats el 2010, n'hi ha 99 que tenen una població estacional superior a la població empadronada.

LA XIFRA

9
per cent
més de població hi ha a Girona respecte al padró. L'estimació anual és de 104.938 persones, ja que és un focus de mobilitat laboral i estudiantil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona